Türkiye karşı hamlesini yaptı: İsrail boykot kararına karşı ne yapacak?

Türkiye, İsrail konusunda en net adımını attı. Türkiye'nin hamlesi sonrası iki ülke arasındaki ticaret tamamen durduruldu. Peki bundan sonraki süreçte ne olacak?

Türkiye karşı hamlesini yaptı: İsrail boykot kararına karşı ne yapacak?
Türkiye karşı hamlesini yaptı: İsrail boykot kararına karşı ne yapacak?
GİRİŞ 09.05.2024 09:33 GÜNCELLEME 09.05.2024 09:33

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı, "İsrail hükümeti, Gazze'ye kesintisiz ve yeterli miktarda insani yardım akışına izin verinceye kadar" İsrail ile ihracat ve ithalatı kesme kararı almıştı. Bu çerçevede demir-çelik, gübre, akaryakıt, tuğla ve inşaat malzemesini içeren 54 kategorideki ürünün Türkiye'den İsrail'e ihraç edilmesi yasaklandı.

İsrail merkezli bir haber sitesi, temel hammaddelerin ülkeye girişi kesilince temel ihtiyaç ürünleri ve gıda fiyatlarının yükseleceğini yazdı.

Site, yaptığı değerlendirmede gayrimenkul fiyatlarının da yükselebileceğine değindi. Peki İsrail bütün bunları nasıl aşmayı planlıyor?

KAYNAK: HABER7
Yasin Karanfil Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Yasin Karanfil

Editör Hakkında

1989 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2012 yılında Kocaeli Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. Kocaeli'de yerel basında muhabir olarak çalıştı. Dijital ajansta başladığı sosyal medya editörlüğü mesleğini çeşitli basın kuruluşlarında devam ettirdi. Haber7.com'da Haber Şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe derbiyi kazandı! Şampiyonluk son haftaya kaldı
Hamaney'den Reisi açıklaması: Aksama olmayacak