40 üniversite bünyesinde 52 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kuruldu

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre 40 üniversite bünyesinde 52 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kuruldu. 39 enstitü, fakülte ve yüksekokulun kapatılmasına, 8 fakültenin ise isminin değiştirilmesine karar verildi.

GİRİŞ 04.08.2023 06:25 GÜNCELLEME 04.08.2023 12:09
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Bazı yükseköğretim kurumları bünyesinde fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulması ile kapatılması ve adlarının değiştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Batman Üniversitesinde Spor Bilimleri Fakültesi, Gebze Teknik Üniversitesinde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Kilis 7 Aralık Üniversitesinde İletişim Fakültesi ile Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinde Finansal Bilimler Fakültesi, Artvin Çoruh Üniversitesinde Spor Bilimleri Fakültesi ile Turizm Fakültesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinde İletişim Fakültesi ile Ziraat Fakültesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde Bucak Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Çankırı Karatekin Üniversitesinde İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Çukurova Üniversitesinde ise Turizm Fakültesi kuruldu.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinde Spor Bilimleri Fakültesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesinde İletişim Fakültesi ile Turizm Fakültesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde İletişim Fakültesi, Sinop Üniversitesinde Turizm Fakültesi, Alanya Üniversitesinde İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Atılım Üniversitesinde Diş Hekimliği Fakültesi, Biruni Üniversitesinde Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Haliç Üniversitesinde Spor Bilimleri Fakültesinin kurulması kararlaştırıldı.

İstanbul Arel Üniversitesinde mimarlık ile mühendislik fakülteleri kurulurken, İstanbul Atlas Üniversitesinde Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, İstanbul Aydın Üniversitesinde Eczacılık Fakültesi ile Uygulamalı Bilimler Fakültesi, İstanbul Galata Üniversitesinde Mühendislik Fakültesi, İstanbul Kent Üniversitesinde Eczacılık Fakültesi, İstanbul Okan Üniversitesinde Eczacılık Fakültesi, İstanbul Topkapı Üniversitesinde de İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi kuruldu.

KTO Karatay Üniversitesinde Sağlık Bilimleri Fakültesi, Özyeğin Üniversitesinde Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Sanko Üniversitesinde İşletme Fakültesi, Ostim Teknik Üniversitesinde Yabancı Diller Yüksekokulu ile Endüstriyel Tasarım Enstitüsü, Anadolu Üniversitesinde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Ege Üniversitesinde Organ Nakli Enstitüsü, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesinde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Manisa Celal Bayar Üniversitesinde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Kırıkkale Üniversitesinde İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Süleyman Demirel Üniversitesinde İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Uşak Üniversitesinde İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Altınbaş Üniversitesinde İletişim Fakültesi, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde de Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi kurulmasına karar verildi.

Cumhurbaşkanı kararıyla, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde yer alan Filipinler Bangsamoro Sultan Kudarat Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kapatıldı.

Aynı rektörlük bünyesinde Filipinler Bangsamoro Sultan Kudarat Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te Taşkent Hemşirelik Fakültesi kuruldu.

Ayrıca, 38 enstitü, fakülte ve yüksekokulun daha kapatılmasına karar verildi.

- 8 FAKÜLTENİN İSMİ DEĞİŞTİ

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, 8 fakültenin ismi değiştirildi.

Buna göre, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Giresun Üniversitesi ve Mersin Üniversitesindeki İslami İlimler Fakültelerinin isimleri İlahiyat Fakültesi olarak değişti.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi bünyesindeki mühendislik fakülteleri ile Kırıkkale Üniversitesinin Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinin isimleri ise Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi oldu.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 29
  • cahilsavar 8 ay önce Şikayet Et
    Almanyada ve abd de resmi görev yapmış biri olarak şunu gördüm; insanlar kendini geliştirmek için üniversite okumaktalar bizde ise devlete kapağı atmak için üni okunmakta .evet yorumlara bakınca şunu görüyorum amaç devlete kapağı atmaksa çoğu çocuk hüsrana uğrayacaktır. (not olarak abd üni sayısı ülke sınırları içerisinde yaklaşık 6500 almanya ise 380 den fazladır)
    Cevapla
  • Bekir emekli kira 8 ay önce Şikayet Et
    Bu kadar üniversitesi mezunu var Bu kadar üniversiteyi ne yapacak sın sen mezunlara iş ver bul yerleştir... Önce bunlara bir iş aş ver....
    Cevapla
  • Bay Muhalif 8 ay önce Şikayet Et
    Bunca okul açıp oraya yüzlerce, binlerce öğrenci yerleştirip o öğrencilere senelerce o sıralarda dirsek çürüttürüp onları bölümleriyle alakalı bir işe yerleştiremedikten sonra onlara istihdam sağlayamadıktan sonra 85 milyon üniversite açsanız nafile azizim! Önemli olan sadece okumak değil önemli olan okumuş gençlerin geleceğini teminat altına alabilmek. Onlara müreffeh bir gelecek sunmak
    Cevapla
  • Boşuna İşler 8 ay önce Şikayet Et
    Yazık ne diyeyim.Marifet bölüm açmak değil marifet iş istihdam alanına göre mevcutları dönüştür kapat ihtiyaç duyulmayanları.Dörtane hoca maaş alacak diye ne göz yumuyorsunuz.Zorla bir kaç adam bulup kaydettikleri bölümler var sırf kapatılmasın diye yazık yazık.İnsanların zamanını,hayatını parasını çalmayın.Bu budur kusura bakmayın.
    Cevapla
  • Dede Korkut 8 ay önce Şikayet Et
    Şurada yazı yazan o kadar çok insan var herbiri tecrübe sahibi değişik meslekten değişik memleketten bakınız herkes aynı dertten muzdarip yapılanın yanlış olduğunu söylüyor yeter kamu kaynaklarını oaraya buraya saçıp milletivergiye boğmayın.Bölüm çok içinde insan yok.Bitiren çok iş yok.Bunu beceremiyorsunuz kardeşim.Planlama şart,bazıları kapatılsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'nin 'özgürlük' anlayışını Siyonistler belirliyor!
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü