Bakan Tekin Esenler'de defter dağıtım törenine kat

MİLLİ Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Şehit Emrah Sağaz İlkokulu'nda Esenler Belediyesi tarafından geri dönüştürülen defterlerin dağıtım törenine katıldı.

Bakan Tekin Esenler'de defter dağıtım törenine kat
Bakan Tekin Esenler'de defter dağıtım törenine kat
GİRİŞ 15.09.2023 18:03 GÜNCELLEME 15.09.2023 18:03

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Şehit Emrah Sağaz İlkokulu'nda Esenler Belediyesi'nin projesiyle geri dönüştürülmüş malzemelerden elde edilmiş okul defterlerinin dağıtım törenine katıldı. Törende, İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, Esenler Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentur yer aldı. Bakan Tekin, öğrencilerle sohbet etti, öğrencilerin geri dönüşüm temalı resim yarışmasına hazırladığı eserlerin sergisine ziyarette bulundu. Bakan Tekin programda konuşma da gerçekleştirirken, konuşmasının ardından sahnede öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.

"GÖREREK UYGULAYARAK YAŞATARAK ÖĞRETEN BİR PROJE"

Bakan Tekin, "Bugün burada bizi bir araya toplayan etkinliğin benim için 3 kritik başlığı var. Bir tanesi, ahlaki, insani olarak atıklarla dünyayı kirletmemize, gelecek kuşakların sağlıklarını, yaşamlarını ellerinden almaya hakkımız yok. Bu proje ile bu anlamda bir duyarlılık oluşturmuş oluyoruz. İkinci boyutu ekonomik boyutu buradan bir döngü, kazanç elde edilmiş o da Esenler halkına, genç kardeşlerimize de paylaştırılmış. Bu da oldukça güzel bir boyutu. Benim Milli Eğitim Bakanı olarak dikkatimi çeken asıl boyutu ise pedagojik boyutu. Çocuklarımıza bu dünyanın sadece bize ait olmadığını, bize atalarımızdan, dedelerimizden miras kaldığını, bizim de aynı şekilde gelecek kuşaklara miras bırakmamız gerektiğini yaşayarak, görerek uygulayarak öğreten bir proje olduğu için. Bu üç boyuttan dolayı bu projeyi akıl eden kişileri tebrik ediyor, teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Yeni eğitim ve öğretim yılının hepimize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Eğitim öğretim sürecine bu türden katkı, destek vermek isteyen herkese kapımızın açık olduğunu, kendilerine samimiyetle teşekkür edeceğimizi belirtiyorum." dedi. Bakan Tekin, daha sonra alandan ayrıldı.

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik