4 kişilik bir ailenin haberleşme gideri geçen yıl 8 bin 934 lira oldu

Türkiye'de geçen yıl evlerinde bir sabit telefon ile genişbant internet aboneliği bulunan ve her bireyi cep telefonu hattı sahibi olan 4 kişilik bir ailenin aylık ortalama haberleşme giderinin vergiler dahil 744,49 lira olduğu belirtildi.

GİRİŞ 18.01.2024 11:33 GÜNCELLEME 18.01.2024 11:47
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

TELKODER açıklamasına göre, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) yayınladığı veriler ile TELKODER'in yaptığı genel sektör değerlendirmesi sonucunda, evlerinde bir sabit telefon ile genişbant internet aboneliği bulunan ve her bireyi cep telefonu hattı sahibi olan 4 kişilik bir ailenin, aldığı haberleşme hizmetleri için vergiler dahil ayda ortalama 744,49 lira, yılda 8 bin 934 lira harcadığı belirlendi.

TELKODER'in her yılın sonunda yaptığı analiz kapsamında açıkladığı Elektronik Haberleşmede Aile Giderleri Araştırması'na göre sabit telefona vergiler dahil aylık ortalama 83,89 lira ödeniyor. Aynı araştırmada, sabit internet bağlantısının ise vergiler dahil aylık ortalama 147,20 liraya ulaştığı belirtiliyor.

3 GSM işletmecisinin abonelerinin ortalama aylık ödemelerinin ise vergiler dahil 128,35 lira olduğu hesaplanıyor.

KAYNAK: AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 5
  • mert 3 ay önce Şikayet Et
    bizim milletimiz gösterise cok heveslidir ac kalirlar gösterisden asla vaz gecmezler
    Cevapla
  • Hüseyin 3 ay önce Şikayet Et
    Bu hesapları kim neye göre yapıyorsa birde bize sorsaymış keşke. ...
    Cevapla
  • Türkiye 3 ay önce Şikayet Et
    Yuvarlak hesap aylık bin lira ödüyoruz. Yine de ayda 3 tüp parası ödemekten hatta aylık bir kişinin sigara parasından kat kat ucuz. Kimse ağlamasın. Her geçen gün gider kalemleri artıyor diye gelir artması şart değildir. Biraz da gereksiz ve zararlı şeyleri kısın.
    Cevapla
  • Kemalettin 3 ay önce Şikayet Et
    Guvercin besliyorum hem haberlesme isim halloluyor hem sevap kazanıyorum
    Cevapla
  • vatansever 3 ay önce Şikayet Et
    hesap yanlış başta telekom internette özellikle %200 e yakın zam yaptılar telefonlarda %100 civarında telekom bunu yaparsa diğerleri altında kalmaz zaten
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu