Kar fena bastırdı

Yurtta etkili olan soğuk hava ve kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Pek çok köy yolu ulaşıma kapandı. Bazı illerde ulaşım güçlükle sağlanıyor. İşte yurttan son dakika bilgileri.

Kar fena bastırdı
Kar fena bastırdı
GİRİŞ 06.02.2006 12:15 GÜNCELLEME 06.02.2006 12:15

Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan kar yağışı nedeniyle, Hakkari merkezde kar kalınlığı 1,5 metreye, Ağrı’da 1 metre, Van’da ise 50 santimetreye ulaştı.
Van’da 285, Hakkari’de 100, Ağrı’da 310, Erzurum’da 160, Muş’ta 136, Erzincan’da 31, Bingöl’de 147, Ardahan’da 1 olmak üzere 1170 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.
Kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız sürdüğü, ancak bazı bölgelerde tipi nedeniyle çalışmaların güçlükle yürütüldüğü belirtildi.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, bölgede gece yaşanan en düşük hava sıcaklıkları ise sıfırın altında olmak üzere Ardahan’da 18, Erzurum’da 13, Ağrı’da 8, Erzincan ve Iğdır’da 1, Kars’ta da 12 derece olarak ölçüldü.
Bölgede olası çığ olaylarına karşı önlemler alınması gerektiğini belirten yetkililer, hava sıcaklıklarında da 3-5 derece düşüş beklendiğini bildirdiler.

EDİRNE
Edirne Valisi Nusret Miroğlu, yaptığı açıklamada, Kapıkule Gümrük Kapısı’nın 12. kilometresinde bir TIR’ın kayarak kaza yapması sonucu, gümrük kapısıyla ulaşımın sağlanamadığını bildirdi.
Edirne’nin Enez ve Meriç ilçesiyle ulaşımın sağlanamadığını belirten Miroğlu, Karayolları ve Devlet Su İşleri ekiplerinin Kapıkule Gümrük Kapısı güzergahında çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.
TEM Otoyolu ve şehir merkezi ile Kapıkule güzergahında, karla mücadele çalışmalarındaki sıkıntı giderilene kadar araç geçişine izin verilmiyor.
Belediye yetkilileri, ana arterlerin açık olduğunu ifade ederek, geceden bu yana ekiplerin, hastane, okul ve resmi kurumların önündeki karları temizlemeye çalıştığını söylediler.
Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, poyrazın etkili olduğu kentte, hava sıcaklığının eksi 3 derece, kar kalınlığının ise 30 santimetre olarak ölçüldüğünü kaydettiler.

TEKİRDAĞ
Kar ve tipi Tekirdağ ve ilçelerdeki limanlarda çalışmaları olumsuz etkiledi. Saatteki hızı 50 kilometre olan poyraz, Tekirdağ Limanı ile Marmara Ereğlisi’ndeki Martaş Limanı’nda, yükleme ve boşaltma işleminin durmasına yol açtı.
Bu arada, olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Boğazı’ndan geçemedikleri için 21 yerli ve yabancı bandıralı gemi ve şilep, Şarköy sahilinde bekletiliyor.
Şarköy’de balıkçıların da olumsuz hava koşulları dolayısıyla balığa çıkamadıkları belirtildi.
Bugün ve yarın aralıklarla kar yağışı beklenen Tekirdağ’da, kar kalınlığının 3 santimetre, hava sıcaklığının ise 0 derece olduğu bildirildi. Tekirdağ’da 120 köy yoluyla ulaşımın sağlanamadığı, 103 köye elektrik verilemediği, 85 köyle telefon bağlantısı yapılamadığı, 15 köyde de su kesintisi olduğu belirtildi.

KIRKLARELİ
Kırklareli’nde dün gece başlayan kar yağışı, bugün ve yarın etkili olacak.
Kar kalınlığının 2 santimetre olduğu ilde, hava sıcaklığının en düşük sıfırın altında 6 derece olacağı bildirildi.
Kar yağışı nedeniyle, kentte 59 köy yoluyla ulaşım sağlanamıyor.
Kırklareli merkeze bağlı Demirköy İlçesi’nde kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığı, 15 köye elektrik verilemediği kaydedildi.

BALIKESİR
Balıkesir’in Marmara İlçesi (Marmara Adası) Kaymakamlığı tarafından, yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime 1 gün ara verildi. İlçe merkezinde kar kalınlığının 20 santimetreye yaklaştığı belirtildi.
Bu arada, İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi’nin (İDO) Erdek- Marmara-Avşa arasındaki arabalı vapur seferleri fırtına ve tipi nedeniyle dün akşamdan bu yana yapılamıyor. İDO’nun Bandırma-Yenikapı arasında çalışan deniz otobüslerinin 15.30 seferi de iptal edildi.
Öte yandan, fırtına nedeniyle çok sayıda balıkçı teknesinin Erdek ve Bandırma’daki balıkçı barınaklarına sığındığı bildirildi.

KONYA
Konya’nın Seydişehir İlçesi-Antalya karayolunun Alacabel mevkiinde, yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor.
Alacabel mevkiinde sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle, bölge trafik ekipleri, Antalya yönüne giden TIR, kamyon ve kamyonet gibi araçların zincirsiz geçişine izin vermiyor.
Trafik ekipleri, Manavgat Bölge Trafik ekiplerini uyararak, Antalya’dan Seydişehir yönüne gelecek araçların Yarpuz Beldesi’nden itibaren zincirsiz geçişlerine izin verilmemesini istedi.
Alacabel mevkiinde kar kalınlığının 15 santimetreye ulaştığı, karayolları ekiplerinin yolu açık tutmak için aralıksız çalıştığı belirtildi.

IĞDIR
Iğdır’daki 5. Hudut Alay Komutanlığı’nda görevli askerler, Soykırım Anıtı Müzesi’nin çevresinde oluşan kar birikintilerini temizledi.
Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Ziya Zakir Acar, yaptığı açıklamada, askerlerin Melekli Caddesi’ndeki Soykırım Anıtı Müzesi’nin çevresindeki karları temizleyerek, kendilerine destek olmaya çalıştıklarını söyledi.
Soykırım Anıtı Müzesi’nin çevresinin tamamen kardan temizlendiğini anlatan Acar, vatandaşların müzeyi rahatlıkla gezebileceklerini ifade etti.

ARDAHAN
Ardahan Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü ekipleri, yatılı bölge okullarında ve taşımalı olarak eğitim gören öğrencilerin, yarıyıl tatilinin ardından okullarına rahatlıkla ulaşabilmeleri için köy yollarında gece boyunca karla mücadele çalışması yürüttü.
Köye Yönelik Hizmet Müdürü Fehmi Türkan, eğitimin aksamaması için gece boyunca köy yollarında karla mücadele çalışmasını sürdürdüklerini belirtti.
Ardahan’da kapalı bir köy yolunun bulunduğunu ifade eden Türkan, bu köy yolunun da en kısa sürede açılacağını kaydetti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti
AK Parti'de reform adımları