Şehitler anısına pedal çevirdiler

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde Şehitlere Saygı etkinliğinde bisikletciler terör olaylarında hayatını kaybeden şehitler anısına pedal çevirdi

Şehitler anısına pedal çevirdiler
Şehitler anısına pedal çevirdiler
GİRİŞ 18.10.2015 11:08 GÜNCELLEME 18.10.2015 11:08

Etkinlik kapsamında Andırın Caddesi'nde bir araya gelen Miraç Cami Bisiklet Kulübü ve Kadirli Bisiklet Kulübü sporcuları, Türk bayrağı açarak Kadirli Garnizon Şehitliği'ne geldi.

Miraç Cami imamı Recep Çeri tarafından okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından şehitler için dua edildi.

Miraç Cami Bisiklet Kulübü Başkanı da olan Çeri, sporculara şehitlik makamını daha etkin bir şekilde öğretmek ve şehitlere saygı amacıyla etkinliğe destek verdiklerini ifade ederek, "Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" dedi.

Kadirli Bisiklet Kulübü Başkanı Yunus Dokuzoğlu ise Türkiye'de son zamanlarda meydana gelen terör olaylarını kınamak, şehitleri anmak, birlik ve beraberlik mesajı vermek için toplandıklarını söyledi.

Her türlü terör eylemini kınadıklarını belirten Dokuzoğlu, daha sonra şunları söyledi:

"Ülkemizde yaşanan terör olayları nedeniyle ilçemizde de birçok şehit verdik. Şehitlerimizi anmak ve onlara dua etmek amacıyla pedal çeviriyoruz. Dünyanın her yerinde, barış ve dostluğun yanında birlik ve beraberlik adına bisiklet sporu önemli bir araçtır. Barışın sembolü olarak gördüğümüz bisikletlerimizle son zamanlarda meydana gelen terör olaylarına karşı şehitlerimize saygı turu düzenledik. Terör istemiyoruz, huzur istiyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz."

Etkinlik, şehitlerin kabrine karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi