Tarihi Narmanlı Han belgesel oldu

İstiklal Caddesi’nin simge yapısı 185 yaşındaki Narmanlı Han, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle belgesel haline getirildi.

Tarihi Narmanlı Han belgesel oldu
Tarihi Narmanlı Han belgesel oldu
GİRİŞ 29.12.2015 12:56 GÜNCELLEME 29.12.2015 13:17

1831 yılında İtalyan Mimar Giuseppe Fossati tarafından projelendirilen ve Rusya’nın ilk konsolosluk binası olarak İstiklal Caddesi üzerinde 2.7 dönüm alan üzerine bambaşka bir mimari stille inşa edilen Narmanlı Han belgesel projesiyle ölümsüzleştirildi.

Narmanlı Han, sahip olduğu mimari, mühendislik ve estetik özelliklerinin yanı sıra tarih boyunca içerisinde hayat bulmuş birbirinden değerli isimlerle de İstanbul’un simge yapılarından biri haline geldi. Yazar Ahmet Hamdi Tanpınar, Ressam ve Şair Beri Rahmi Eyüpoğlu, Heykeltraş ve Ressam Aliye Berger, Beyoğlu 2. Noterliği ve daha birçok önemli isim ve kurum uzun yıllar Narmanlı Han’da yaşamayı tercih etmiştir.

4K Görüntü Kalitesinde…

İstiklal Caddesi’ne İtalyan bir mimar tarafından yapışmış olmasına rağmen bölgedeki hiçbir yapıya benzemeyen ve bölgede avlusu olan tek yapı olan Narmanlı Han ile ilgili ilk belgesel Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle Yapımcı ve Yönetmen Burcu Soydan ve Umut Mete Soydan tarafından hayata geçirildi.

Yeni nesil sinema tekniklerinin kullandığı belgesel 4K görüntü teknolojisi, hava çekimleri ve animasyon görüntüler ile zenginleştirilerek 35 dakika süreli Türkçe ve İngilizce olarak hazırlandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Koca Yusuf sondaja başladı
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım