Türkiye Öğrenci Meclisi: Bu yanlıştan dönün!

Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanı Ekrem Varol liselerde yaşanan provakatif eylemlere tepki gösterdi.

Türkiye Öğrenci Meclisi: Bu yanlıştan dönün!
Türkiye Öğrenci Meclisi: Bu yanlıştan dönün!
GİRİŞ 15.06.2016 17:06 GÜNCELLEME 15.06.2016 17:06
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Son günlerde liselerde yaşanan provakatif eylemlere yönelik basın açıklaması yapan Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanı Ekrem Varol "Üzülerek takip ettiğimiz arkadaşlarımızın çalışmalarında liselerimizi sert ideolojik tartışmaların, kuru siyasi çekişmelerin merkezi haline getirmeyi amaçlayan girişimler bulunduğunu gözlemliyoruz. Türkiye'de bulunan tüm lise öğrencileri adına diyoruz ki bu yanlış tutumdan bir an önce dönün" dedi. Liselerin siyasi ve ideolojik kamplaşmanın yapılacağı mekanlar olmadığını kaydeden Başkan Varol açıklamasında şunları kaydetti:

"BU YANLIŞTAN DÖNÜN"

Demokratik seçimlerle, Türkiye'de öğrenim gören her arkadaşımızın oylarını kullanmak suretiyle seçtikleri Türkiye Öğrenci Meclisi başkanı olarak, 81 ile ve 919 ilçede 51.603 eğitim kurumundaki 18 milyon öğrenci arkadaşımın bana vermiş olduğu yetki üzerine bu açıklamayı yapma gereği duydum. Herkes oluşturduğu platform ya da dernekle belli bir grubu, bir ideolojiyi, bir fikri temsil edebilir. Fakat Türkiye'deki tüm lise öğrencilerini temsil ediyoruz, onlar adına konuşuyoruz şeklinde davranamaz. Aksi halde bizlere oy vererek temsilci seçen milyonlarca arkadaşımızın iradesini çiğnemiş olurlar. Üzülerek takip ettiğimiz arkadaşlarımızın çalışmalarında liselerimizi sert ideolojik tartışmaların, kuru siyasi çekişmelerin merkezi haline getirmeyi amaçlayan girişimler bulunduğunu gözlemliyoruz. Türkiye'de bulunan tüm lise öğrencileri adına diyoruz ki bu yanlış tutumdan bir an önce dönün.

LİSELER SİYASİ KAMPLAŞMA YERİ DEĞİL

Liseler siyasi ve ideolojik kamplaşmanın yapılacağı mekanlar değildir. Bu mekanlar milletimizin ve devletimizin el birliğiyle oluşturdukları ve bizim bilim tahsil edip vatana, millete ve gücümüzün yettiği kadar tüm insanlığa faydalı olacağımız eğitim yerleridir. Bilim ve irfan yuvalarıdır. Bu hususun çok iyi bilinmesi gerekir. “Gericiliğe meydan verilmeyecek” gibi artık 28 Şubat günlerinde kalmış, toplumu ilerici - gerici diye bölen toplumun bir kısmının değerlerini sürekli biçimde aşağılayan bu yaklaşım kimseye bir hayır getirmez.

"SİYASİ EMELLER İÇİN LİSELERİ KULLANMAYIN"

Bilim yuvası olan okullarımızda milletimize ait değerlerimizin yaşatılmasından kimse rahatsızlık duymamalıdır. Adı birlik olup da okullarımızda ayrılık çıkarmanın gayretinde olan arkadaşlarım. Bilimin bir izzeti ve şerefi vardır. Bizim vazifemiz çalışan, öğrenen ve üreten bireyler olmaktır. Üreteceğimiz bilgi ve yeniliklerle liselerimizin nasıl daha iyi eğitim imkanları sunacağını gelin birlikte tartışalım, geliştirelim. Bu üstün amacı bırakıp kısır siyasi emeller için liselerimizi kullanmayın.

YORUMLAR 4
  • hadde 7 yıl önce Şikayet Et
    gezide de ilk önce liselileri kullandılar.
    Cevapla
  • ddd 7 yıl önce Şikayet Et
    gezi amacina ulasamadi unv lerden umidi kesince bu sefer liselilere sardilar
    Cevapla
  • serkan 7 yıl önce Şikayet Et
    Vay arkadaş, o kadar boşladılar ki, bunu farkeden herkes bir yandan çekmeye çalışıyor! Bir siz eksiktiniz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den