ABD'den flaş iddiaya yanıt! Desteklemiyoruız

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken, Şam Cephesi sözcüsü Muhammed Ahmed'in iddialarını yalanladı.

ABD'den flaş iddiaya yanıt! Desteklemiyoruız
ABD'den flaş iddiaya yanıt! Desteklemiyoruız
GİRİŞ 18.06.2016 18:25 GÜNCELLEME 18.06.2016 18:58
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken CNN Türk'ten Büşra Arslantaş'ın sorularını yanıtladı. Blinken, ABD-Türkiye ilişkileri, Suriye'deki son durum hakkında açıklamalarda bulundu.

Blinken, Şam Cephesi sözcüsü Muhammed Ahmed'in "ABD'nin hedefi, Azez-Cerablus bağlantısını sağlamak ve bu bölgeyi PYD'ye teslim etmek" iddialarına yanıt verdi.

‘ABD KÜRTLERİ KENDİ HALİNE BIRAKIP, ONLARIN KENDİ DEVLETİNİ KURMASINA İZİN VERECEK Mİ?'

''Ankara'nın temel endişesi bir Kürt koridoru ve Türkiye'nin güney sınırı boyunca özerk bir Kürt bölgesi oluşması ve bugün Suriyeli Kürtlerin özerk bir federasyon hazırlığında olduğuna dair haberler de gündeme geldi. IŞİD geriletilirse, ABD Kürtleri kendi haline bırakıp, onların kendi devletini kurmasına izin verecek mi?'' sorusuna

Bakan Yardımcısı Blinken: ''Hiçbir grubun Suriye'nin doğasını değiştirip kendi siyasi çıkarlarını ilerletmek adına Suriye'deki durumdan yararlanmasını desteklemiyoruz. Birleşik, toprak bütünlüğü korunan ve kendi birleşik milli egemenliğine sahip bir Suriye'den yanayız. Hedeflediğimiz amaç bu.'' cevabını verdi.

YORUMLAR 60
  • Kahraman 7 yıl önce Şikayet Et
    Abd, ingiltere, rusya, israil devletleri olmasaydı insanlar dünyada güle oynaya yaşarlardı...Tüm sorun enerji kaynakları. Gerçekte bunların hiç bir şeye inançları yok. İnsanların dinlerini en kolay çakıştırma kozu olarak kullanıp tek mermi atmadan her yeri işgal ediyorlar. Hemde silah satıyorlar kasalarını dolduruyorlar.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Son günlerde yaşanan esad saldırı açıklamalrından sora,amerika yine rusyadan korkusuna,açıklamalarını değiştirdi.Rusyanın siznsi açıklamasının arka planı çok vahşidir.Bazıları bilmiyor.
    Cevapla
  • emre 7 yıl önce Şikayet Et
    Bende inandım!!!!!!!!
    Cevapla
  • Mehmet AKINCI 7 yıl önce Şikayet Et
    yalan yahuu gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorlar ileriye dönük kimbilir nasıl yardımlar yapılacağı dahi hazırlanmıştır ödeniği dahi ayrılmıştır ki istedikleri zaman istedikleri kişilere eylem yaptıra bilsinler
    Cevapla
  • Yavuz 7 yıl önce Şikayet Et
    iki yüzlü reziller.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik