Türkiye hançeri hedefe doğrultacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yeni ve önemli adımlarının olacağı yönündeki açıklaması bölge medyasında yankı buldu

Türkiye hançeri hedefe doğrultacak
Türkiye hançeri hedefe doğrultacak
GİRİŞ 07.08.2017 04:04 GÜNCELLEME 07.08.2017 04:04
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde önemli adımların atılacağına ilişkin açıklamasını ele alan İran'ın İngilizce yayın yapana kanalı PRESS TV'de "Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sınırda askeri varlığını takviye ettikten sonra Suriye topraklarında yaklaşan operasyonlar uyarısını yaptı" değerlendirmesiyle verdi.

Erbil'den yayın yapan Rudaw İngilizce ise, "Türkiye, Suriye'nin kuzeyinde 'hançeri hedefe doğrultacak" sözlerini kullandı.

Rudaw, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadelerinin Suriye'nin kuzeyinde YPG ile Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu arasındaki gerilimlerin yeniden yükseldiği bir dönemde geldiğine işaret etti.

TÜRKİYE ŞİDDETLE KARŞI ÇIKIYOR

Ürdün'ün başkenti Amman merkezli Albawaba medya grubu ise Türkiye'nin "Kürt militanlarının tehditlerine karşı güney sınırındaki askeri varlığını artırdığı" yönündeki haberlere dikkat çekti.

Türkiye'nin, YPG'nin Suriye'nin kuzeyindeki varlığına "şiddetle karşı çıktığını" belirten Albawaba, Türkiye'nin Suriye'de İslam Devleti ile verilen savaşta ABD'nin kilit bir müttefiki olan YPG'yi terör örgütü ve Türkiye içerisinde faaliyet gösteren Kürt militanlarının bir uzantısı olarak gördüğünü söyledi.

"ADIMLARIMIZ OLACAK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuya ilişkin önceki gün yaptığı açıklamada, "Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriye'deki terör oluşumu projesinin kalbine soktuğumuz hançeri, yeni hamlelerle genişletmekte kararlıyız. Çok yakında bu konuda yeni ve önemli adımlarımız olacak" ifadelerine yer vermişti.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 14
  • Musa 6 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah. Hadi bakalım. Bu konuda hükümet ve devletimizin arkasındayız.
    Cevapla
  • vatan 6 yıl önce Şikayet Et
    hancerımızın tadına bakıcaklar
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Halepe kadar temizlenmeli
    Cevapla
  • belde 6 yıl önce Şikayet Et
    geç kalmamak gerekir. idlib de Abd bizi suçlamak için bahaneyle YPG ye silah ve teçhizat veriyor. bizim istihbarat boş durmuyordur fakat bir gece ansızın zamanı geldi de geçiyor bile. daha seri ve sağlam adım atmak gerek.
    Cevapla
  • mert 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım dualarımızla arkanda ve yanındayız. Allah seni başımızdan eksik etmesin, uzun ömürler versin inşaallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!