SGK borçları Vergi primi borçları Trafik cezaları için yapılandırma gelecek mi? Son durum ne?

Yaklaşık 4 milyon vatandaş tarafından beklenen KYK borçları, Trafik cezaları, Köprü geçiş borçları, SGK ve vergi primi borçları, Tarım kredi kooperatifi kredileri, Kamuda alacaklara ilişkin gecikme faizleri, cezalar ve her türlü zamların yeniden yapılandırılmasına ilişkin müjdeli haber geldi. İşte KYK borçları ve diğer vergi aflarına ilişkin detaylar...

SGK borçları Vergi primi borçları Trafik cezaları için yapılandırma gelecek mi? Son durum ne?
SGK borçları Vergi primi borçları Trafik cezaları için yapılandırma gelecek mi? Son durum ne?
GİRİŞ 21.10.2020 09:46 GÜNCELLEME 21.10.2020 09:47
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Başta KYK borcu olan öğrenciler olmak üzere Trafik cezaları, Köprü geçiş borçları,  SGK ve vergi primi borçları, Tarım kredi kooperatifi kredileri, Kamuda alacaklara ilişkin gecikme faizleri, cezalar ve her türlü zamlara ilişkin yapılandırma teklifi görüşmeleri mecliste yeniden görüşülmeye başladı. Yaklaşık 4 milyon vatandaş uzun süredir borçların yapılandırmasına ilişkin bir açıklama bekliyordu. Koronavirüs salgını nedeni ile borçlarını ödemekte güçlük çeken vatandaşları rahatlatmak adına geniş kapsamlı bir yapılandırma paketi yeniden gündeme geldi. Peki öğrenciler tarafından heyecanla beklenen KYK borç yapılandırması gelecek mi? Trafik cezaları, Köprü geçiş borçları,  SGK ve vergi primi borçları, Tarım kredi kooperatifi kredileri, Kamuda alacaklara ilişkin gecikme faizleri, cezalar ve her türlü zamlara ilişkin yeni düzenleme ne zaman yapılacak? İşte merak edilen detaylara ilişkin açıklama....

 

KYK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

2020 yılı içerisinde KYK borçlarına ilişkin Milletvekilleri tarafından meclise birçok teklif sunuldu. Sunulan tekliflere ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Lakin Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Mehmet Muş Türkiye Büyük Millet Meclisi plan ve bütçe komisyonunda görüşülmesi beklenen personel istihdamına yönelik olarak destek paketi ile birlikte prim borç ertelemesinin ilave edileceğini açıkladı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte 4 bakanlık borç yapılandırma düzenlemesini ile ilgili çalışmaların yürütüldüğü belirtildi.

AK Parti Mali ve İdari İşler Başkanı Vedat Demiröz ise Twitter'dan yaptığı paylaşımda, düzenlemenin kapsamı ile ilgili bilgi verdi. Demiröz, "Cumhurbaşkanımızın talimatları ile 4 milyon kişinin 500 milyar liralık vergi ve sigorta borçları, gümrük, trafik, kaçak köprü geçiş cezaları, öğrenci kredi borçları, belediyelere olan çeşitli borçlar ile bazı idari para cezaları yapılandırılacak" dedi.

Ayrıca KYK borçlarına ilişkin yapılandırmanın kabul edilmesi halinde taksitlerin 1 yıl sonra başlatılması da bekleniyor.

 

HANGİ BORÇLAR YENİDEN YAPILANDIRILACAK? 

- Trafik cezaları,

- Köprü geçiş borçları,

- Yükseköğrenim KYK kredi borçları,

- SGK ve vergi primi borçları

- Tarım kredi kooperatifi kredileri,

- Kamuda alacaklara ilişkin gecikme faizleri, cezalar ve her türlü zamlar.

YORUMLAR 6
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Silin gitsin ne indirimi
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Devletin gelire ihtiyacı olduğu için makul bi öneri yalnız şunu da söylemek isterim: Ben bana gelen trafik cezasını hemen öderken bazılarının aylarca ödemeyip sonra da indirim alması biraz bana karşı haksızlık. Ama devletim içinse helal olsun kendi adıma ne diyeyim.
    Cevapla
  • Halk 3 yıl önce Şikayet Et
    herkesin durumu hemen ödemeye müsait olsa kimse bekletmez o borçları
    Cevapla
  • Miafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim bundan öncekilerde ne indirim yapıldıkı bu yapılandırma indirim yapılsın.
    Cevapla
  • Tayip ErislamAlemi 3 yıl önce Şikayet Et
    trafik cezası neden? aksine arttırılmalı.ödemeyenin arabasını alın.ama sgk pirimi veremeyen issizler var.onları borçları faiz isletildi.hemde coronada odemeleri istendi bu yanlış.
    Cevapla
  • okan 3 yıl önce Şikayet Et
    benim trafik cezam var paramda var zevkine ödemiyorum indirim olursa bakacaz belki öderim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!