AK Parti'den açık cezaevi mahkumlarını ilgilendiren gelişme hakkında açıklama!

Gelen son dakika haberine göre; AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı: "Sağlık Bakanlığı'nın önerisi üzerine Adalet Bakanlığı'nın açık cezaevlerinde bulunanlara ikişer ay süreyle izin verme yetkisinin süresi kasım sonunda doluyordu. Meclis iki artı iki aylık süreyle uzatımına sıcak bakıyor." dedi

AK Parti'den açık cezaevi mahkumlarını ilgilendiren gelişme hakkında açıklama!
AK Parti'den açık cezaevi mahkumlarını ilgilendiren gelişme hakkında açıklama!
GİRİŞ 20.10.2020 18:19 GÜNCELLEME 20.10.2020 19:27
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Açık cezaevi izinleri uzatılma süreci, binlerce mahkum ve mahkum yakını tarafından son dakika açıklamalar ile takip ediliyor. AK Parti TBMM Grup Başkanı Bostancı, Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını devam ettiği için Adalet Bakanlığına, açık cezaevlerinde salgın iznine ilişkin yetki verilmesine Meclis'in sıcak baktığı bildirildi. 

AÇIK CEZAEVİ İZİN SÜRELERİ UZATILDI MI? 

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, Meclis'in, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını devam ettiği için Adalet Bakanlığına, açık cezaevlerinde salgın iznine ilişkin yetkinin yeniden verilmesine sıcak baktığını belirtti.

Bostancı, Meclis'te gazetecilere, açık cezaevlerine yönelik 2'şer aylık izinlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Meclis'in, daha önce salgın dolayısıyla Sağlık Bakanlığının önerisi üzerine Adalet Bakanlığına, açık cezaevinde bulunan mahkumların salgın şartlarında 2'şer ay izinli sayılmasına ilişkin yetki verdiğini hatırlatan Naci Bostancı, "Kasım sonu itibarıyla bu yetki doluyor. Meclis, pandemi ortamı devam ettiği için bu yetkinin yeniden verilmesine sıcak bakıyor." diye konuştu.

2 AY SÜREYLE UZATILMIŞTI 

Adalet Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında açık cezaevinde bulunan hükümlülerin izin sürelerinin 2 ay daha uzatıldığını bildirilmişti.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinden yapılan açıklamada, açık ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan ve uygun şartları taşıyan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen hükümlülerin Kovid-19 izin sürelerinin 30 Eylül'de sona ereceği hatırlatılmıştı.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün salgın riskinin ortadan kalkmaması sebebiyle hükümlülere verilen izin sürelerinin 2 ay daha uzatılmasına ilişkin öneride bulunduğu belirtilen açıklamada, açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan ve uygun şartları taşıyan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen hükümlülerin izin sürelerinin, 5275 sayılı kanunun geçici 9/5. maddesi uyarınca 30 Eylül'den itibaren 2 ay süreyle uzatılmasına karar verildiği ifade edilmişti.

YORUMLAR 8
  • mahmuthan 3 yıl önce Şikayet Et
    çıkanların çoğu rahat durmuyor.bol bol suç isliyorlar.
    Cevapla
  • Ercan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili kardeşim ben de mahkumum İzne çıktığım günden beri aileme destek oluyorum alınteri ile çalışıyorum birkaç tane kendini bilmez yüzünden bütün mahkumları aynı kefeye koyamazsın sadece izine çıkanlar mı suç işliyor bu ülkede sıradan bir vatandaş da suç işleyebilir bu sen de olabilirsin Allah alnına ne yazdıysa oluyor İnşallah başına bir şey gelip cezaevine düşmezsinAllah düşürmesin
    Cevapla
  • Ahmet uçar 3 yıl önce Şikayet Et
    Aman fetöcüleri tecavüzcüleri çıkarmayında..
    Cevapla
  • Hakan Gün 3 yıl önce Şikayet Et
    Asla, asla dışarı çıkmamaları lazım. Suç işleyenler zor bela hapis cezası alıyor bir de dışarı çıkarmaya mı çalışacağız? İdam gelmeli, suç işleyenler idam edilirse ceza evleri de rahatlar.
    Cevapla
  • Cüneyt Beyaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Cezalar zaten kuşa çevrilmiş birde açıkta iken serbest bırakın,
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Oradaki suçluların hepsi masum insanların canına, malına kastetmiş, zarar vermiş zararlı, zalim insanlar. Allah bile KUL HAKKINI AFFETMİYOR, siz kim oluyorsunuzda AF çıkarıyorsunuz? Ahiret, hesap, cehennem...
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Bigün başına bişey gelirse ve ceza yersen bu söylediklerin aklına gelir ins
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş! Muhtemel 11'ler
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı