2021 DGS başvuruları ne zaman başlayacak? ÖSYM Dikey Geçiş Sınavı başvuruları için...

DGS başvurularının başlayacağı tarih, 2 yıllık ön lisans eğitimlerini 4 yıllık lisans programına tamamlayacak adaylar tarafından araştırılıyor. ÖSYM, 2021 Dikey Geçiş Sınavı başvuru takvimini açıkladı. Başvurular ÖSYM AİS üzerinden T.C kimlik numarası ve şifreyle belirlenen tarihlerde yapılacak. Peki DGS başvuruları ne zaman başlayacak? İşte 2021 DGS başvuru tarihi!

2021 DGS başvuruları ne zaman başlayacak? ÖSYM Dikey Geçiş Sınavı başvuruları için...
2021 DGS başvuruları ne zaman başlayacak? ÖSYM Dikey Geçiş Sınavı başvuruları için...
GİRİŞ 20.05.2021 09:54 GÜNCELLEME 20.05.2021 09:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Üniversitelerin meslek yüksekokulu ve ön lisans programlarından mezun olan veya mezun olma şartlarını yerine getiren adaylar 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapmak için DGS sınavına başvurmaya hazırlanıyor. Sınav sonuçlarına göre başarılı olan adaylar tercih yaparak istedikleri bölümde eğitim alabiliyor. ÖSYM tarafından açıklanan takvime göre DGS  11 Temmuz 2021 tarihinde düzenlenecek. Başvuru kılavuzunun açıklanması ile DGS başvuru ücreti belli olacak. Sınavın başvuruları 10 gün sürerken başvuru yapmayan ve ücreti yatırmayan adaylar sınav hakkını kaybedecek. Peki 2021 DGS başvuruları ne zaman başlayacak? İşte Dikey Geçiş Sınavı başvuru tarihleri...

2021 DGS Başvuruları Ne Zaman?

Dikey Geçiş Sınavı başvuruları 3 gün sona başlayacak. ÖSYM tarafından alınan başvurular 21 Mayıs-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Başvuru tarihlerini kaçıran adaylar için ÖSYM ek başvuru gününü 8 Haziran olarak belirledi. Geç başvuru yapacak adaylardan sınav ücreti yüzde 50 artırımlı olarak alınacak.

DGS Başvuru Ücreti Ne Kadar?

DGS başvuru ücretleri ÖSYM tarafından yayınlanacak başvuru kılavuzu ile belirlenecek. Henüz ÖSYM sınav başvuru kılavuzunu açıklamadı. Ancak geçtiğimiz yıl DGS başvuru ücreti 130 TL olarak belirlenmişti. ÖSYM bu yıl düzenlenen sınavlarda geçtiğimiz yıla göre yüzde 29 oranında zam yaptı.

DGS'ye Kimler Başvuru Yapabilir?

Üniversitelerin 4 yıllık bölümlerine geçiş yapabilmek için adaylardan meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır.  

Son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş adaylar DGS sınavına başvuru yapabilir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS’ye başvurabilirler.

Açık öğretim dâhil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS'ye başvuramazlar.

DGS Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sınava katılmak isteyen adaylar yukarıda belirtilen tarihler arasında osym.gov.tr adresinden başvurularını yapabilirler. T.C kimlik numarası ve şifreleriyle sisteme giriş yapa öğrenciler başvurular kısmından gerekli işlemleri tamamlar. ÖSYM sisteminde geçerli fotoğraf bilgisi ve eğitim bilgisi bulunması sınava başvuru için zorunludur. Başvuru bilgilerini sisteme kaydeden adaylar sınav ücretini yatırarak başvurularını gerçekleştirecek. Sınav ücretleri ÖSYM AİS'te bulunan ödemeler kısmından banka/hesap kartıyla yapılabilir.

2021 DGS Sınavı Ne Zaman?

2021 yılı Dikey Geçiş Sınavı 11 Temmuz 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Adayların sınavlara katılacakları adres bilgisini gösteren sınav giriş belgesi 1 hafta önce ÖSYM tarafından ilan edilecek. Sözel ve sayısal olmak üzere adaylara sınavda toplam 120 soru sorulacak.  Sınavda öğrencilerin ön lisans programlarında kazandığı bilgi ve becerileri ölçülecek. 

YORUMLAR 2
  • levo 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim 130 lira sınav ücreti mi olur ya... Yüz de 20 30 zam yapmak nedir... Yazıklar olsun sisteme... Sürekli sürekli zamlardan bıktık.Maaşımıza 3 kuruş zam geliyor... 2 3 katını her şeye gelen zamlar sayesinde fazlasıyla veriyoruz...
    Cevapla
  • Muhammed 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş bu 130 geçen senenin parası bu yıl 170 olur gibi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor