İlber Ortaylı'dan çarpıcı analiz: Rusya'nın Ukrayna işgalini böyle yorumladı

Türkiye'nin önemli tarihçilerinden Prof. Dr. İlber Ortaylı, Rusya'nın Ukrayna topraklarına yönelik yürüttüğü işgal harekatını tarihsel gelişimi içinde anlattı.

GİRİŞ 26.02.2022 12:07 GÜNCELLEME 26.02.2022 12:29
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Tarihçi Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline ilişkin Habertürk TV'de önemli açıklamalarda bulundu.

Yaşanan durumun bir "kimlik kavgası" olduğunu ifade eden ve süreci tarihsel olarak ele alıp anlatan Ortaylı, "Ben hatırlıyorum 1965'te Behice Boran söylemişti: 'NATO bizi koruyor mu' diye sormuştu. Yer yerinden oynamıştı. Şimdi milletin hepsi bu soruyu soruyor, NATO bizi koruyor mu?" dedi.

İşte Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın değerlendirmeleri...

"KİMSE BİR ŞEY BEKLEMESİN"

Prof. Dr. Ortaylı, "Rusya'nın Akdeniz'e çıktığını artık herkes söylüyor. Lazkiye'de, Suriye'de, Libya'da... Son 40 yılda Türkiye ile Rusya arasındaki siyasi ve ticari ilişkiler gerçekten çok gelişti ve ayrıca ele alınıp incelenmesi gerekir. Kimse bir şey beklemesin. Eğer Türkiye ayakta olursa o bölge ayakta olur. Askeri taktirleri de bu iki ülkenin birbirine çok yakındır" yorumunda da bulundu.

 

 

YORUMLAR 79
  • Erol 2 yıl önce Şikayet Et
    Nato degil, biz Nato`yu koruyoruz, sadece onlar farkinda degiller.
    Cevapla
  • Oya 2 yıl önce Şikayet Et
    nato = abd köpekliği.
    Cevapla
  • ASILBEY@06ÇUBUK 2 yıl önce Şikayet Et
    NATO nun Türkiyeyi korumadığı sınırlarımızı ihlal eden rus uçağı düşürüldüğünde bizi Rusya ile başbaşa bırakmasından anlaşıldı. Oysa Nato üyesi bir ülkeye saldırı olduğunda topyekün Nato ülkelerine saldırmış gibi hareket edilir maddesi boşa çıktı.Başka şey aramaya gerek yok.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Nato abd'nin iplerle kukla gibi oynadığı oyuncağıdır. abdninde bizi pek sevdiği söylenemez..
    Cevapla
  • selcuk bey 2 yıl önce Şikayet Et
    natodan bir cacık olmaz.hepsı turbinlere oynarlar. mazlum musluman halkların uzerıne çökmeyi bilirler. kovboy sonun cok yakın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Konya'da korkunç ihmal: Çocuklar düğünde havaya ateş açtı
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak