Diyanet'ten '9 yaşındaki kız evlenebilir' iddialarına sert tepki!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt ve bazı sosyal medya kullanıcılarının, 'Diyanet: 9 yaşında bir kız evlenebilir, çocuk doğurabilir' şeklindeki paylaşımının asılsız olduğunu duyurdu.

Diyanet'ten '9 yaşındaki kız evlenebilir' iddialarına sert tepki!
Diyanet'ten '9 yaşındaki kız evlenebilir' iddialarına sert tepki!
GİRİŞ 24.05.2022 11:50 GÜNCELLEME 24.05.2022 15:48
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "ADD Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt ve çeşitli sosyal medya kullanıcılarının, 'Diyanet: 9 yaşında bir kız evlenebilir, çocuk doğurabilir' şeklindeki paylaşımı asılsızdır. Mesnetsiz bu içerik, başkanlığımızı hedef alan bir iftiradan ibarettir. Daha önce de paylaşılan söz konusu iftiranın 2 Ocak 2018 tarihinde başkanlığımızca tekzip edilmesine rağmen bu konuyu tekrar gündeme getirenlerin iyi niyet taşımadığı açıktır. Kız çocuklarının biyolojik ve psikolojik yeterlilikleri dikkate alınmadan, aile kurma ve anne olma sorumluluğunu taşıyacak çağa gelmeden, erken yaşta ve zorla evlendirilmesinin kabul edilemeyeceği başkanlığımız tarafından defaatle dile getirilmiştir. Ayrıca seminer, konferans, vaaz ve yayınlarda mütemadiyen konunun önemine dikkat çekilmiştir" denildi.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 59
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle paylaşım yapanları tesbit etmek zor değil derhal bu itlerin gereken cezaya carptirilmali
    Cevapla
  • Gaziantepli 1 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden olmuş şimdide olur diyenlere. Fatih 21 yaşında İstanbul'u fethetti, çağ kapatıp çap açtı. Şimdiki 21 yaşımdakiler ne yapıyor? Eskiden 10-12 yaşındaki kızlar olgundu, her işi biliyordu. Şimdikiler ne biliyor? Bedenen cinsellik o yaşlarda başlıyor ama evlilik yalnız cinsellikten oluşmuyor. İslam'da sapık, yasak yollara sapmayı önlemek için mümkün olduğu kadar erken evlendirmek önerilir ama emir değildir. Çağımızdaki evlilik yaşı eskiye göre çok değişmiştir.
    Cevapla
  • Fatih İLHAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Bazı kaynaklarda peygamberimizin döneminde 9 yaşında evlilikler yapıldığı yazıldığı doğrudur fakat Arap kültüründe kızların yaşı ergenlikten SONRA hesaplandığı dikkate alınmıyor! Kaynaklarda geçen 9 yaş, günümüzün 18-20 yaşı gibi kabul edilmelidir.
    Cevapla
  • AdiL 1 yıl önce Şikayet Et
    Kız veya erkek olsun bir çocuğun "aile kurma ve anne olma sorumluluğunu taşıyıp taşımadığını, psikolojik ve biyolojik yeterlilik çağında olup olmadığını düşünmek ve araştırmak abesle iştigaldir. Bunun cevabını en iyi tıp verir. Diyanet böyle şeylerle değil, ahiret işlerinin yanında üretken işlerle, mesela tarımla uğraşıp topluma katkı sağlamalıdır.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    imamların ilk olarak cemaate ilmihal, ve akaid, dersleri vermeleri lazim(ehil olanların) yoksa musiki, mevlüt diye boş zamanlarda yapılacak işlerle kafa yormamasi lazım,maalesef durum vahim,evvela İslam dinimizi iyi öğrenelim öğretelim,yoksa yaşadığımızı din zannederiz.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti