Yasakçı otelci konuştu: Türbanlı almıyoruz!

Bodrum'daki Mavi Kumsal Oteli'nin Müdürü Erdal Özadalı, "'Prensiplerimiz doğrultusunda rahat edemeyecekleri gerekçesiyle otele türbanlı müşteri almıyoruz. Çalıştığımız seyahat acentelerine otele türbanlı müşteri almadığımızı önceden bildirdik" de

Yasakçı otelci konuştu: Türbanlı almıyoruz!
Yasakçı otelci konuştu: Türbanlı almıyoruz!
GİRİŞ 04.06.2008 17:00 GÜNCELLEME 21.09.2018 17:46
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Özadalı, bazı gazetelerdeki, kadının türbanlı olduğu gerekçesiyle bir aileye ayrım yapıldığı iddialarının tam olarak gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.

Otele 1 Haziranda tatile gelen kişi ile türbanlı eşi ve çocuğunu, otelin prensipleri gereği kabul edemediklerini ifade eden Özadalı, şöyle konuştu:

"1 Haziran Pazar günü, internet üzerinden de tatil satan bir şirket aracılığıyla 2 kişilik rezervasyon yaptıran vatandaş ve ailesi otelimize saat 21.00 sularında giriş yapmak istedi. Ancak resepsiyon görevlimiz, misafirlerimizin tesettürlü olduğunu fark etmesi üzerine Mavi Otel'in müşteri memnuniyetini ve rahatlığını düşünerek, bir süredir aldığı prensip kararı gereği durumu telefonla bizlere ve ön büro müdürümüze bildirdi. Konunun bizlere intikali üzerine ön büro müdürümüz misafirlerimize tesisimizin tesettürlü misafirler için uygun olmadığını, bu konuda tüm acentelerimizin bilgilendirildiğini kendilerine ifade etti."


-"UYGULAMA POLİTİK DEĞİL"-


1996'dan bu yana, Bodrum Bardakçı Koyu'nda yerli ve yabancı turiste hizmet veren Mavi Kumsal Otel'in müşteri memnuniyetine önem verdiğini kaydeden Erdal Özadalı, şöyle konuştu:

"Tesettürlü konukların otelimize kabul edilmeyiş nedeni politik değil, daha çok Avrupa'dan gelen konuklara ev sahipliği yapan otelimizdeki misafirlerimizin arzu ettikleri ortamda dinlenmelerini sağlamak içindir. Tesettürlü misafirlerimizin daha çok yurt dışından gelen turistlerin konuk olduğu tesisimizde arzu etmeyecekleri manzaralarla karşılaşmaları kaçınılmazdır. Aynı şekilde muhafazakar mayo kullanmayan misafirlerimizin de muhafazakar mayo ile havuza giren konuklarımızın durumundan rahatsız oldukları geçtiğimiz yıllarda tespit edilmiş ve otelimize muhafazakar mayo kullanan konuk alınmaması prensip kararı haline getirilmiştir."

Birçok bölgede alternatif turizm adı altında hizmet veren pek çok tesis bulunduğunu kaydeden Özadalı, "Dini vecibelerini tam olarak yerine getirmek isteyen turistlerin konuk edildiği otellerde nasıl ki mayo ve bikini ile havuza girmek hoş karşılanmıyor ise mayo ve bikini ile havuza girilen bir ortamda muhafazakar mayonun da kullanımına sıcak bakılmaması o kadar doğal karşılanmalıdır" dedi.

 

(aa)

 

YORUMLAR 12
  • sivaspor 15 yıl önce Şikayet Et
    Cevap ilginçmiş.. Ne kadar insancıllar, adamın göz zinası yapmasının önüne geçmişler. Aslına bakarasan iyilik etmişler. O işadamı ne halt etmeye çıplaklar kampına gidiyor anlamış değilim. Ha bikinili ha bikinisiz farketmez. Çıplak ÇIPLAKTIR. orya gidip gün boyu otelde namazmı kılacaktı? Yoksa Allah\'ım sen bunları ıslah et diye ağlayarak duamı edecekti... Sonuçta açıklama garabet örneği zavallıca bir yalakalık savunması. Adamın yaptığıda kasıt yoksa. Düşüncesizce ve sorumsuzca yapılmış. Kasıtlıysa... Herşeyin hesabı sorulur!
    Cevapla
  • hasan bozok 15 yıl önce Şikayet Et
    haklı. ötel yönetimi haklı hem diğer tatilciler hemde kendileri için doğrusu bu. rahat tatil yapamayacakları bir ortam.bir çok yeni tesis açıldı rahat edecekleri.
    Cevapla
  • ANGRY JACKAL 15 yıl önce Şikayet Et
    devam. artık otel istediği anadan üryanı müşteri olarak kabul edebilir.tam avrupai kalite oldu.partiler yaparlar.hayırlı olsun.müslümanların oralarda işi yok.ne zaman kadar yok?tekrar adam gibi müslüman olursak ve tekrar fetih yaparasak.evet bu ülke herkesin galiba.bir tek müslümanların adam gibi müslümanların değil....
    Cevapla
  • ANGRY JACKAL 15 yıl önce Şikayet Et
    kimin ülkesi. tartışılması gereken iki yön var .otel ve oraya gidip kapı dışarı edilen müslüman..müslüman açısından ele alırsak param var istediğim yere giderim diyemez.bazı işadamları müslümanlığı açıkça kullanıyor.müslüman olmayanların yaptığı haksızlığıda yapıyor.en güzel yerlerde tatilde yapıyor ,nede olsa para onun.hem müslümanlığı ön plana çıkarıyorlar hemde herşeyi kendileri için yapanlar var.ben çoğunlukta olduklarına inanıyorum..otelse böylece ne kadar avrupalı uşağı olduğunu kanıtladı bu sayede reklam yaptı.
    Cevapla
  • Fatih Mehmet Gündüz 15 yıl önce Şikayet Et
    .... Hadi onLarı biliyoruz insan filen değiLLer de Sen, tesettürlü bir bayan olarak orada işin ne ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek açıkladı: Yeniden yapılandırılıyor! Gereksiz harcamalar önlenecek...
Bursa'da kuzenlerin muhtarlık seçimi kavgasında kan aktı: 1 ölü, 2 yaralı