İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nden LGBT'ye 734 bin TL! Buluşmaların adını değiştirdiler

Hollanda’dan 734 bin TL “LGBT” için fonlandığı ortaya çıkan İzmir Gazeteciler Cemiyeti, tepkilerden çekinince “LGBT+ Buluşmaları”nın adını ‘Nar Buluşmaları” olarak değiştirdi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nden LGBT'ye 734 bin TL! Buluşmaların adını değiştirdiler
İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nden LGBT'ye 734 bin TL! Buluşmaların adını değiştirdiler
GİRİŞ 27.07.2022 11:26 GÜNCELLEME 27.07.2022 11:26
Bu Habere 119 Yorum Yapılmış

Hollanda Krallığı Büyükelçiliği İnsan Hakları Programı’ndan 734 bin lira fon aldığı belirlenen İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin, geçen yıl başlattığı, “Kadın ve LGBTİ+ Odaklı Şiddete Karşı İletişim Projesi – NAR Projesi”nden gelebilecek olan tepkileri dizginlemek amacıyla LGBTİ’yi çıkardığı ortaya çıktı.

LGBT BULUŞMASININ ADI 'NAR BULUŞMALARI' OLDU

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin (İGC) ilgili proje kapsamında İzmir, Muğla ve Manisa’da LGBTİ+ buluşmalarını ‘Nar Buluşmaları’ olarak revize edildiği görüldü.

Hollanda Krallığı Büyükelçiliği İnsan Hakları Programı desteğine başvuran İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) geçen yıl eylül ayında “Kadın ve LGBTİ+ Odaklı Şiddete Karşı İletişim Projesi-NAR Projesi”ni başlattı.

LGBT İÇİN 734 BİN LİRA

İGC’nin Hollanda Krallığı Büyükelçiliği İnsan Hakları Programı kapsamında “LGBTİ+ Odaklı Şiddete Karşı İletişim Projesi-NAR” projesine fon ayırdığı da ortaya çıktı.

İGC’nin 15 aylık proje kapsamında 734 bin lira fon aldığı öğrenildi.

Proje kapsamında İzmir, Muğla ve Manisa’da “Nar Buluşmaları” düzenleyen İGC, kadına yönelik şiddetin dışında “LGBTİ+ farkındalığını artırmak” maksadıyla çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DE DESTEK OLDU

Kadın ve LGBTİ+ Odaklı Şiddete Karşı İletişim Projesi-NAR projesi kapsamındaki mahalle buluşmalarında ise billboard, broşür ve diğer tanıtım araçları kullanılarak farkındalık düzeyi artırılması hedeflenirken, proje ortakları arasında olan İzmir Kadın Kuruluşları Birliği de mahalle toplantılarına etkin olarak katıldı. Etkinlikte LGBTİ başlığı gelebilecek tepkilerden çekinilerek kaldırıldı ve ‘Nar buluşmaları’ şeklinde revize edildi. Etinliklere İzmir Büyükşehir Belediyesi ise Nar projesi kapsamında psikolog ve sosyolog desteği verdi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 119
  • bağımsız 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür oluşum ve girişimlerin siyasi merkezi chp dir, chp Türkiyenin önündeki köstektir, KK da figürandır.
    Cevapla
  • Mavili 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu zihniyeti (ideolojilerini ve ideolojik tüm kaynaklarını ) yok etsin. Allah 6+1 başa hiçbir zaman getirmesin . Amin
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Nerde bi ülkeye düşman nerde bş İslama dülman nerde bi aile yapısına düşman bi oluşum var muhakkakchphdp orada oluyor...
    Cevapla
  • dedeoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsan neslini ve fıtratını bozmaya çalışan Ucubeler topluluğu
    Cevapla
  • İbo 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahümme ecirna minenNar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aliyev'den Reisi açıklaması: Hazırız!
Saplantılı köpek sever kadından kendisinden yardım bekleyen kadına skandal cevap!