İstanbul barajlarında alarm! İSKİ'den 'banyo' uyarısı

İstanbul'u besleyen 10 barajdaki su seviyesi yüzde 50'nin altına düştü. İSKİ'den tasarruf çağrısı geldi: "Su tasarrufunda bulunun, banyoda bir dakika süre geçirin!"

GİRİŞ 03.11.2022 13:33 GÜNCELLEME 03.11.2022 13:38
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), 3 Kasım itibarıyla 10 barajdaki toplam su seviyesinin yüzde 40 olduğunu açıkladı. Alibeyköy Barajı, doluluk oranlarında en çok düşüş yaşanan barajlar arasında zirveye çıktı.

İSKİ'nin verilerine göre Alibeyköy Barajı'nda su seviyesi sadece yüzde 23,25. Yüzde 50'nin altında doluluk olan barajlardan; Büyükçekmece'de yüzde 46,82, Darlık'ta 42,05, Elmalı'da yüzde 43,75, Istrancalar'da yüzde 27,8, Kazandere'de 27,79, Ömerli'de yüzde 43,17, Pabuçdere'de yüzde 4,47, Sazlıdere'de yüzde 44,17, Terkos'ta ise yüzde 43,5 oldu.

BANYOYA BİR DAKİKA!

Barajlardaki düşüşün ardından İSKİ'den uyarı geldi. İSKİ, su kullanımına ilişkin 21 maddelik bir metin paylaşarak tasarruf çağrısı yaptı. Gereksiz harcanan su miktarının en aza indirilmesi, akıtan muslukların tamir edilmesi, banyoda geçirilen sürenin bir dakikaya indirilmesi gibi önerilerin yer aldığı açıklamada, şöyle denildi:

"İstanbul'da kısa vadede bir susuzluk problemi yaşanması öngörülmemekle birlikte barajların doluluk oranı ne olursa olsun, küresel iklim değişikliğinin etkilerinden korunabilmek adına su tasarrufunda bulunmak gerekiyor."

KAYNAK: AJANSLAR
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 9
  • ilknur 1 yıl önce Şikayet Et
    Banyoyu söyleyeceğinize, oto galerileri uyarın hortumla şakır şakır hergün araba yıkıyorlar
    Cevapla
  • yunus 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu şehir hepimizin evi. Gerçekten tutumsuz ve iktisatsısız hepimiz israfın içindeyiz nasıl üstesinden gelineceği konusunda değerli bilim insanları aydınlar biz insanlara rehber olmalı acilen.
    Cevapla
  • benden söylemesi 1 yıl önce Şikayet Et
    vah vaah... ah istanbul ah... vah vaah...
    Cevapla
  • 1 TL = 1 Ekmek 1 yıl önce Şikayet Et
    HAVUZ SORUSU: Üzerlerine alınsınlar diye ÖZELLİKLE BELEDİYELERE BİR SORU SORALIM. Nedense bu kuraklık villaların havuzlarını hiç etkilemiyor, hepsi de dolmuş taşıyor. Seçkin bir ailenin villasının havuzunun dolması ve işletilmesi için sıradan kaç ailenin suyu tasarruflu kullanması gerekiyor? Hem perhiz yapmak zorundayız, hem de lahana turşusundan vazgeçmiyorsak bu hastaya doktor ne yapsın? Bu seçkin aileler bu kuraklıkta bile, vatandaşların yapacağı tasarrufta yüzmeye ve havuz keyfi sürmeye devam edecekler mi? Belediyeler havuzlu villa ve lüks sitelerin inşaatına ruhsat vermeye devam edecekler mi? Belediyeler benden tasarruf yapmamı istemeden önce bu soruları cevaplasınlar.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Beşiktaş'ta TOKİ ve özel bir inşaat firması ortaklığı ile içinde havuzları olan lüks bir site inşaatı başladı. Bu sitenin havuzlarını doldurabilmek ve bu site sakinlerinin bu havuzlarda bir saat yüzebilmesi için kaç Beşiktaşlı ailenin su tasarrufu yapması ve en fazla bir dakika duşta kalması gerekir? Bu inşaatın projesini onaylayan belediyenin su kıtlığından haberi yok mu? Bundan sonra belediyeler yine de havuzlu projelere onay verecekler mi, ve hala vatandaşın tasarruf yapmasını isteyecekler mi?
    Cevapla
  • Bir vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    banyoda kalma süresi değil de su kullanım miktarını kısıtlarsanız daha anlaşılır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi