CHP'nin kalesi Bakırköy'de İSKİ'ye büyük öfke: Nefes alamıyorum artık

İSKİ'nin İstanbul'un Bakırköy ilçesindeki altyapı çalışması sonrasında yola asfaltlama yapılmayınca bir mahalle toz altında kaldı. Çevre sakinleri, "Böyle giderse 2 gün sonra hastaneye gitmek zorunda kalacağım. Nefes alamıyorum artık" dedi.

GİRİŞ 10.11.2022 23:36 GÜNCELLEME 11.11.2022 00:58
Bu Habere 148 Yorum Yapılmış

CHP'li İBB'ye bağlı olan İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), yaklaşık bir ay önce Bakırköy Zuhuratbaba Mahallesi'nde altyapı çalışması başlattı.

Çalışmalar sırasında bazı sokaklarda içme suyu isale hatlarının yerleri değiştirildi. İSKİ ekipleri, sokaklardaki altyapı çalışmasını tamamlarken, parke taşlarının yerleştirilmesi ve asfaltlama çalışmaları ileri bir tarihe bırakıldı.

ARAÇLAR TANINMAZ HALDE

Hal böyle olunca da çalışma yapılan 3 sokağın yolları açıkta kaldı. Evler, araçlar ve bahçeler toza büründü. Evlerin camları, bahçelerdeki bitkiler ve sokakta park edilen araçlar ise tanınmaz hale geldi.

Apartman görevlileri, apartman sakinleri gün aşırı evlerindeki, korkuluklarındaki ve camlarındaki tozları sildiklerini dile getirdi.

Çalışma yapılan sokaklarda oturanların tozla mücadelesi kameraya yansıdı. İSKİ tarafından yapılan açıklamada, bu hafta içinde yol çalışmalarının tamamlanacağı açıklandı.

"ARABANIN ÜZERİNDEKİ TOZA BAK, AYNISINI BİZ DE SOLUYORUZ"

Mahalle sakini Kadir Geyik, "Arabanın üzerindeki toza bak, aynısını biz de soluyoruz. O toz nereye gidiyor? Her gün kapının önündeki malzemeleri temizliyorum, her gün. Buraya su borusunu döşediler sonra da çekip gittiler. Daha da kimse gelmedi" dedi.

"1 AYDIR BURASI BU HALDE"

Sultan Kınık, "Tozdan her taraf çamur oluyor. Düzeltilmesi gerekiyor, burayı yıkıyorlar ama yine de toz oluyor. Çok tozlu, yıkanınca her yer çamur oluyor. 1 aydır burası bu halde. Yukarıda çalışma yok, arabayı yukarı bıraksanız da toz içinde. Maskeyle çıkıyorum. Annemi doktora götürürken maskeyle çıkarıyorum. Camları her gün siliyoruz" diye konuştu.

"ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"

Servet Soydan, "Altyapı çalışması yapıldı. Çalışma 2 günde bitti ama 20 gündür yol yapılmadı. Camı kapıyı açamıyorum. Benim sol akciğerim yok, eşim KOAH hastası ve şu anda nefes alamıyoruz. Camları açamıyoruz, çamaşır asamıyoruz. Burada ne yapacağız bilmiyorum. Bakırköy İstanbul'un en lüks semti bir bakıma ama şu hale bakın. Böyle giderse 2 gün sonra hastaneye gitmek zorunda kalacağım. Nefes alamıyorum artık" ifadelerini kullandı.

"TOZ BİNANIN TEPESİNE KADAR ÇIKIYOR"

Apartman görevlisi olarak çalışan Rüstem Bal, "Toz binanın tepesine kadar çıkıyor. Yıkıyorum, hortum tutuyorum yine aynı şey. Ben burayı sildim, araba geçince 2 dakika sonra yine aynı şey olacak" tepkisini gösterdi.

KAYNAK: DHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 148
  • Muhittin 1 yıl önce Şikayet Et
    Herşey çok güzel oldu.size az bile.verdiğiniz oylar içinde boğulun.bağırın,çağırın sizi kimse dinlemez
    Cevapla
  • Tahsin 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP niye çalışsın ki bir daha ki seçime kesinlikle kazanacağını biliyor.Takım tutar gibi oy veriyorsunuz.Devam edin.
    Cevapla
  • dede 1 yıl önce Şikayet Et
    Bolu daha beter
    Cevapla
  • murat 1 yıl önce Şikayet Et
    isyan edersiniz gider oyunuzu yine chp ur verirsiniz sizlere mustah
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Ohh ohh
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu