Diyarbakır annelerine bir aile daha katıldı

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemine 1167'nci gününde bir aile daha katıldı.

Diyarbakır annelerine bir aile daha katıldı
Diyarbakır annelerine bir aile daha katıldı
GİRİŞ 12.11.2022 15:00 GÜNCELLEME 12.11.2022 15:00

Diyarbakır'da, evlat nöbeti tutan ailelerin sayısı, 22 yaşındayken dağa kaçırılan oğulları İzzet'i arayama gelen Gülizar- Rüstem Akhan çiftinin katılımıyla 330'a yükseldi.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. sınıftayken 2013'te 22 yaşında kandırılarak dağa götürülen oğulları İzzet Akhan için Gaziantep'ten gelen anne Gülizar, baba Rüstem Akhan da oturma eylemine katıldı.

Anne Akhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlundan ortadan kaybolduğu günden bu yana haber alamadığını söyledi.

Evladının çok başarılı bir öğrenci olduğunu belirten Akhan, "Oğlumu kandırıp götürdüler. Kötüler kandırıp götürdü, yoldan çıkardılar. Evladımı önce Allah'tan sonra da kim elinin altında tutuyorsa onlardan istiyoruz. Bizi bitirdiler, göndersinler çocuklarımızı. Evladımıza hasret kaldık. Gel İzzet, yeter artık. Oğlumu evimde istiyorum" dedi.

AKHAN, EVLADINA TESLİM OLMASI ÇAĞRISINDA BULUNDU

Baba Rüstem Akhan da evladının çok başarılı olduğunu aktararak, "Oğlumu HDP götürdü. Buraya oğlum için geldik. Buradan gitmeyeceğim. Kaç gün sürerse sürsün burada kalacağım. İster 1 ister 6 ay olsun, burada oğlumu bekleyeceğim." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak