Yaşlı kadının evinde 20'nin üzerinde kedi ve köpek ölüsü bulundu

Muğla'da 74 yaşındaki Hikmet Akarca'nın evinde çok sayıda çürümüş köpek ve kedi ölüsü bulundu. Yaşlı kadın, ölen hayvanların bazılarını bahçeye gömdüğünü, bazılarını ise torbalayarak balkona koyduğunu söyledi.

Yaşlı kadının evinde 20'nin üzerinde kedi ve köpek ölüsü bulundu
Yaşlı kadının evinde 20'nin üzerinde kedi ve köpek ölüsü bulundu
GİRİŞ 13.12.2022 16:34 GÜNCELLEME 13.12.2022 16:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçen hafta cumartesi günü Armutalan Mahallesi'nde yaşayan Hikmet Akarca'nın (74) evinde çok sayıda hayvan ölüsü bulunduğu ihbarını aldı.

20'NİN ÜZERİNDE HAYVAN ÖLÜSÜ BULUNDU

Polis ve İlçe Tarım Müdürlüğü görevlileri, ihbar üzerine şüphelinin evine gitti. Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde evde yapılan aramada 20'nin üzerinde çürümüş kedi ve köpek ölüsü bulundu.

27 KÖPEK VE 10 KEDİ KURTARILDI

Kurtarılan 27 köpek ile 10 kedi ise Marmaris Belediyesi Hayvan Barınağı'na götürüldü. Belediye ekiplerince evin bahçesinde yapılan temizlik çalışmasında ise 12 ton çöp toplandı. Evdeki temizliğin Akarca'nın tedavisinin ardından yapılacağı öğrenildi.

RUH SAĞLIĞI HASTANESİNE GÖNDERİLDİ

Psikiyatri uzmanı raporuna göre, akıl sağlığı yönünden gözlem altına alınması gerektiği belirlenen şüpheli, adliyeye sevk edildi. Akarca, çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından 3 hafta süreyle gözlem altına alınmak üzere, Manisa Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi'ne gönderildi.

"ÇOĞU YAŞLI OLDUĞU İÇİN HASTALANIP, ÖLDÜ"

Akarca, savcılıktaki ifadesinde, Hayvanları Koruma Derneği üyesi olduğunu anlatarak şunları söyledi:

"İkametimde bulunan çok sayıda bulunan hayvanların hepsine koruma amaçlı bakmaktayım. Bu hayvanların hepsi sokağa terk edilmiş hayvanlardır. Bu hayvanların çoğu yaşlı olduğu için hastalanmış ve ölmüştür."

"GÖMEMEDİKLERİMİ TORBANIN İÇİNE KOYDUM"

"Ölen hayvanların bazılarını ikametimin bahçesine gömdüm. Gömemediğim hayvanları ise torbalayarak ikametimin en üst katının balkonuna koydum. Buraya koymamdaki sebep yaşım itibarıyla kendim gömemediğim için belediye ekiplerine bilgi verdim ve gelip almalarını bekliyordum."

SUÇ KASTININ OLMADIĞINI SÖYLEDİ

Akarca, evde sağ bulunan ve ölen bütün hayvanların veteriner kontrolünü yaptırdığını, hayvanların beslenmelerine dikkat ettiğini, olayda herhangi bir suç kastının olmadığını anlattı.

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Fazıl 1 yıl önce Şikayet Et
    Konyada olmadığı için kimsenin sesi çıkmaz.
    Cevapla
  • samii 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayvanseveriz diye Bir müddet sonra kafayı yiyip hayvanlara eziyet ediyorlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü