"Uşak’ta Suriyeli şahıs Türk vatandaşını bıçakladı" iddiası gerçek değilmiş

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Uşak’ta Suriyeli şahıs Türk vatandaşını bıçakladı" iddiasının doğru olmadığını açıkladı.

"Uşak’ta Suriyeli şahıs Türk vatandaşını bıçakladı" iddiası gerçek değilmiş
"Uşak’ta Suriyeli şahıs Türk vatandaşını bıçakladı" iddiası gerçek değilmiş
GİRİŞ 30.05.2023 01:14 GÜNCELLEME 30.05.2023 01:16
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Uşak'ta bir Suriyeli'nin Türk vatandaşını bıçaklayarak öldürdüğü iddia edildi. İddia ile ilgili video ve görseller sosyal medyada çokça kez paylaşıldı.

İDDİALAR VER GERÇEKLER

Seçimin gerçekleştirildiği sırada, Uşak'ta bir şahısın bıçakla saldırdığı ve vahşice katlettiği öne sürüldü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Uşak’ta Suriyeli Şahıs Türk Vatandaşını Bıçakladı" iddiasının doğru olmadığını açıkladı.K amuoyunu provoke etmeye yönelik iddianın sahte olduğu vurgulandı.

BÖYLE BİR OLAY YOK

İddiaya ilişkin araştırma yapan AA Teyit Hattı ise söz konusu olayın gerçek olmadığına, Uşak'ta bir Suriyelinin Türk vatandaşını bıçaklayarak öldürmesi olayının yaşanmadığına ilişkin bilgilere açık kaynaklardan ulaştı.

GÖRSELLER, AYDIN'DAKİ İKİ TÜRK VATANDAŞININ KAVGASINDAN ALINDI

Söz konusu görsellerle ilgili yapılan geriye dönük taramada, olayın 28 Şubat 2023 tarihinde Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşandığı, olayda geçen şahısların ikisinin de Türk vatandaşı olduğu belirlendi.

28 Şubat tarihinde yaşanan olay ile ilgili operasyon başlatan Aydın Emniyet Müdürlüğü ekipleri şüpheliyi yakalayarak gözaltına almış, şüphelinin T.E. isminde, uyuşturucu maddeden adam yaralama olayına kadar pek çok suçtan 31 ayrı sabıka dosyasının bulunan ve cezaevinden çıkan bir kişi olduğunu açıklamıştı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Yatırım Hesap 10 ay önce Şikayet Et
    Kısas yoksa adalet yoktur..
    Cevapla
  • HAKAN'IN FİKRİ 10 ay önce Şikayet Et
    CHP'li olan yerlerde yalan haberle ortalık karıstırılmak isteniyor bu haberleri yapanlar derhal alınmalı ve cezası nöbetçi mahkeme tarafından acil verilmeli
    Cevapla
  • SARÌYERLÌ 10 ay önce Şikayet Et
    Ìdam
    Cevapla
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Algıyı boş verin adam suç makinası dışarda ne işi var böyle hayvanlar neden hala hayatta daha kaç can yakacak asıl vahim olan bu
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    cezaevlerinde nekadar suriye iran ırak afganlı var açıklansın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik