Denizli'de büyük faciadan dönüldü! Önünü kesip treni durdurdular

Denizli'de yaşanan sel afeti büyük bir faciaya neden oluyordu. Demiryolu hattında selin çökerttiği bölüme yaklaşan tren, vatandaşlar tarafından son anda durduruldu.

GİRİŞ 04.06.2023 08:11 GÜNCELLEME 04.06.2023 09:34
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Denizli'de 4 gün aradan sonra yeniden yaşanan sel afeti, karayollarının yanı sıra demiryolu hattında da çökmeye neden oldu. Arazilerini kontrol için gittiklerinde çökmeyi fark eden vatandaşlar, yaklaşmakta olan treni son anda durdurarak bir facianın önüne geçti.

Denizli'de geçtiğimiz Çarşamba günü yaşanan sel baskınları, dün akşam saatlerinde yeniden yüzünü gösterdi. Kent merkezinde birçok evin sular altında kaldığı sel baskınları, şehir içi ve şehirlerarası ulaşım ardından demiryolunu da vurdu.

Şiddetli yağışın ardından kanaldan taşan sular, tarım arazileriyle birlikte bölgeden geçen İzmir-Aydın-Denizli demiryoluna ağır hasar verdi. Demiryolunun Pamukkale ilçesine bağlı Goncalı ve Korucuk mahalleleri arasında oluşan su birikintisi nedeniyle çökme meydana geldi.

Arazilerini kontrol etmek için bölgeye gittiklerinde demiryolundaki çökmeyi fark eden vatandaşlar, durumu ilgili birimlere haber verdi. O esnada bir trenin yaklaşmakta olduğunu gören vatandaşlar, o yöne doğru koşarak trenin durmasını sağladı. Ciddi boyutta oluşan çökme nedeniyle geçişine izin verilmeyen tren, en yakın istasyona yönlendirildi. Trenden indirilen yolcular, başka araçlarla gidecekleri yerlere ulaştırıldı.

"TRENİ DURDURAMASAYDIK, KÖTÜ ŞEYLER OLABİLİRDİ"

Yaşananları cep telefonu ile kaydeden ve koşarak tirenin durmasını sağlayan vatandaş yaşayanları, "Evimiz yakın olduğu için bölgeye bakmaya geldik. Tren yolunun göçmüş olduğunu görünce yetkililere haber verdik. Aramamızın üzerinden daha 5 dakika bile geçmeden bir trenin geldiğini görünce o tarafa doğru koşup, uyarı yaparak durmasını sağladık. Şükür tren de durabildi, duramasaydı kötü bir sonuç yaşanabilirdi. Rabbim bir şekilde bizi buraya gönderdi" sözleriyle anlattı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 37
  • Metin efe 10 ay önce Şikayet Et
    Hani derler ya Allah daima ıyi insanlara karşılastirsin ..ve karsilastirmis Rabbım siz çok yaşayın iyi insanlar
    Cevapla
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Yüce ALLAH sizden razı olsun inşallah çok hayırlı bir iş yapmışsınız insanlık namına
    Cevapla
  • birisi 10 ay önce Şikayet Et
    bu yüzden trenlerin önünde giden ( güvenli mesafede durabileceği ve yolu temizleyeceği tren rayları üzerinde giden) ufak araçlara ihtiyaç var... Bu araçlar trenin hızına göre trenden uzaklaşmalı / yakınlaşmalı... ör: v=o km/s, araç-tren arası mesafe 0 cm, v=100 km/s, araç-tren arası mesafe= fren mesafesix1.5 gibi...
    Cevapla
  • miroglu 10 ay önce Şikayet Et
    duyarlı kimselerden Rabbım razı olsun teşekkürler sağol
    Cevapla
  • İsm 10 ay önce Şikayet Et
    Allah razı olsun, madalya verilmeli, kaza olsaydı çok yanlar yanardı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina
ABD'nin 'özgürlük' anlayışını Siyonistler belirliyor!