Avcılar'da yol çöktü, bitişikteki bina tahliye edildi!

Avcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında bina temeli kazılırken, önünden geçen yolun yarısı çöktü. Bitişikteki başka bir binanın altında ise, göçük nedeniyle boşluk oluştu. Bina önlem amacıyla boşaltıldı.

Avcılar'da yol çöktü, bitişikteki bina tahliye edildi!
Avcılar'da yol çöktü, bitişikteki bina tahliye edildi!
GİRİŞ 12.06.2023 10:00 GÜNCELLEME 12.06.2023 10:02
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Avcılar'daki Cihangir Mahallesi Salimbey sokak'ta kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılan binanın inşaatı için, temel kazısı yapılmaya başladı. İş makinesi ile temel kazısı yapılırken yolun yarısı büyük bir gürültüyle çöktü.

Yolun çökmesiyle, temel kazılan binanın yanındaki 4 kattan 12 daireden oluşan Güllüler Apartmanı'nın yolun çökmesiyle altında boşluk oluştu. İhbar üzerine Avcılar Belediyesi Şehircilik ve İmar Müdürlüğü ekipleri çöken bina ve yolda incelemelerde bulundu.

"DÖNÜŞÜM GİREN BİNA SAYISI BİN 950'LERİ BULDU"

Yapılan incelemede zeminin yumuşak olduğu belirlenirken, önlem amacıyla Güllüler Apartmanı'nda yaşayanlar için tahliye kararı verildi. Sokakta polis ekipleri önlem alırken, zabıta ekipleri ise, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı apartmandaki daire sahiplerini tek tek bilgilendirdi.

İnşaat için kazı yapan müteahhit uyarılırken, altı boşlukta kalan bitişikteki apartman ve yolun bulunduğu bölüme duvar örmesi istendi. Olay yerine gelen Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ise, yolun çöken bölümü ile boşaltılan binada incelemelerde bulundu.

Başkan Hançerli "Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir binanın yeniden yapılması için, temel kazısı sırasında çok şükür bir can kaybı olmadan bir göçük oluşmuş. Su patlağı oluşmuş. Müdahale edildi. Önlemler alınıyor. Tedbir amaçlı boşaltıldı. Binanın kaydığına yönelik bir değerlendirme yok ama tedbir amaçlı boşaltıldı. Şu an dolgu işlemleri yapılıyor. Müteahhit uyarıldı. Kentsel dönüşüm.

Durduğu yerde yıkılan binalar, çöken balkonlar, kalitesiz yapı stoku. Çok uzun süredir yaklaşık 4 yıldır başarılı bir kentsel dönüşüm süreci yürüttük. Bin 950'leri buldu dönüşüme giren bina sayısı. Hızla devam etmek istiyoruz ama böyle ufak tefek problemler. Her yaptığımız iş ve yıktığımız bina sürecinde bina yıkımının ne kadar doğru ve haklı, zorunlu ve ived olduğunu tekrar tekrar fark ediyoruz. Çünkü toprak yapısı çok sağlıklı bir yapı değil. Çalışmaya devam edeceğiz. Çok şükür ki herhangi bir olumsuzluğa şu ana kadar sebebiyet verilmedi. 1-2 gün içinde de temelleri atılır ve tehlike olmaktan çıkar kanaatindeyim." dedi.

Zabıta ekiplerinin uyarısı üzerine dairesinden ayrılan Egemen Şen ise, kazı yapan müteahhite tepki gösterdi. Şen, "Kentsel dönüşüm yapıyorum diye herşeye zarar verdi.Mahkemeye vereceğim.Başka eve gidiyorum" dedi.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • HHH 10 ay önce Şikayet Et
    Hafriyatı almadan önce arsa sınırına kazık çakacaksın bak bakalım göçük oluyormu yıkım kazı ruhsatı veren Avcılar belediyesi hiç bir şeyle ilgilenmiyor herseyi masa basında hallediyor sahada inşaat alanında kimse yok.
    Cevapla
  • tepki 10 ay önce Şikayet Et
    bina yapar temel atar iken ilk tepbir alirsin hemen cukur kazar ilk demir cakarsin sonra duusnursun nasil yapalik diye
    Cevapla
  • Kırsehirli 10 ay önce Şikayet Et
    Avcılarda yollar bile çöküyorken bina yapılmaz, bu semt çok sıkıntılı
    Cevapla
  • Siirtli 10 ay önce Şikayet Et
    Daha deprem olmadan şu hale bakın, devletimiz ne dese uygulayın, daha depreme yakalanıp, devlet nerde diye bağırmadan .Allah devletimizi korusun
    Cevapla
  • misafir 10 ay önce Şikayet Et
    İstanbul'un komple kentsel dönüsüme ihtiyacı var. Lütfen bitişik nizam olmasın, bodrum kat bulunan daireler olmasın. en fazla 4 kat olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak