Pentagon'u köşeye sıkıştıran soru: Görmezden geldi, geçiştirdi!

ABD Savunma Bakanlığı terör örgütü YPG/PKK'nın, çocukları silah altına aldığına dair Birleşmiş Milletler raporunu görmezden geldi. Türk gazetecinin soruunu geçiştiren Pentagon Sözcüsü General Ryder, soruyu geçiştirdi.

Pentagon'u köşeye sıkıştıran soru: Görmezden geldi, geçiştirdi!
Pentagon'u köşeye sıkıştıran soru: Görmezden geldi, geçiştirdi!
GİRİŞ 29.06.2023 08:26 GÜNCELLEME 29.06.2023 09:57
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler'in 2022 yılına ait çocuklar ve silahlı çatışma konulu raporu yayımlandı.

Güvenlik Konseyi'nin talebiyle Genel Sekreter makamı tarafından hazırlanan rapor terör örgütleri YPG/PKK'nın çocukları silah altına almaya devam ettiğini ortaya koydu.

Rapora göre Suriye Demokratik Güçleri ve terör örgütü YPG 1696 çocuğu silah altına aldı. Raporda YPG/PKK'nın çocukları öldürdüğü ve kaçırdığı bilgisine yer verildi.

BM 'DERİN ENDİŞE DUYUYORUZ' DEDİ!

BM Genel Sekreteri Guterres SDG/YPG/PKK isimlerini telaffuz ederek, tüm bilgilerin teyitli olduğunu ve derin endişe duyduğunu söyledi.

TRT Haber, BM raporundaki bu ayrıntıları, SDG/YPG ile ortaklık yapan ABD Savunma Bakanlığına sordu:

"Sorum çocuk askerlerle ilgili. Birleşmiş Milletler çocuklar ve silahlı çatışmalar üzerine yeni bir rapor yayımladı. Bu rapora göre 1696 çocuk Suriye Demokratik Güçleri YPG ve SDG'NİN diğer bileşenlerince silah altına alındı. YPG PKK'nın Suriye kolu PKK da yalnız Türkiye değil ABD ve NATO'nun da terör örgütleri listesinde."

Terör örgütü YPG/PKK, Suriye'de işgal ettiği bölgelerde ailelerinden kopardığı çocukları savaşçı olarak kullanmaya devam ediyor.

Terör örgütü YPG/PKK'nın insanlık suçlarını içeren raporla ilgili ayrıntı verilmesinden rahatsız olan Pentagon Sözcüsü soruyu geçiştirmeye çalıştı ancak TRT Haber Muhabiri Tuna Şanlı ayrıntı vermeye devam etti:

"Ayrıca BM genel sekreteri de yaptığı açıklamada Suriye demokratik güçlerinin çocukları silah altına aldığına dair teyitli vakalardan derin endişe duyduğunu söyledi.

Sorum şu: Suriye Demokratik Güçleri'nin ABD'nin ortağı olduğunu göz önüne alırsak insanlığa karşı işledikleri bu suç sebebiyle onların lider kanadını sorumlu tutacak mısınız, yaptırım uygulayacak mısınız ve belki de ortaklığı bitirecek misiniz?"

"YORUM YAPAMAM"

Savunma Bakanlığı sözcüsü General Ryder raporu görmediğini iddia ederek konuyla alakasız bir cevap vererek soruyu geçiştirdi:

"Raporu görmedim. Yorum yapamam. Söyleyebileceğim şey SDG'nin güvenilir ortak olduğu. Biraz tarihe gitmek isterseniz, 2014'te insanların kafasını kesen DEAŞ Bağdat'ın yarısını Suriye'nin çoğunu kontrol ederken işledikleri insan hakları ihlallerini konuşabiliriz. Ama şu anda bu raporu görmediğim için yorum yapamam."

ABD yönetimi NATO müttefiki Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden terör örgütü PYD/YPG'ye destek vermekle kalmıyor, o örgütlerin insanlık suçlarını da görmezden geliyor.

KAYNAK: TRT HABER / TUNA ŞANLI
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 78
  • Hoca Nasrettin 9 ay önce Şikayet Et
    Orta doğuda 3 maymun olan ABD pkk ve uzantılarıyla bölgede güç kullanarak petrol hırsızlığı yapıp, Türkiye ve diğer ülkelerde iç karışıklığı bunlarla sağlıyor.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Dedaş Suriye nin yarısını almışsa buna goz yuman sensin.onlarla savaşıp bu yerleri niye Suriye'ye vermiyorsun oraya gelmenin amacı terörü yok etmek değil miydi ama değil mis.teror devleti kurmak.suriye petrollerini işletmek kimseyi kandıramazsın.Senin Suriye işin ne def ol git.
    Cevapla
  • ASIL 9 ay önce Şikayet Et
    Eee Tabii işinize gelmez. pkk ile ortaklık yapanda pkk lıdır.
    Cevapla
  • Yorumcunun biri 9 ay önce Şikayet Et
    abd gevuru bu güne kadar ne kadar kötülük yaptıysan Allah sana bin katını versin
    Cevapla
  • Ahmed 9 ay önce Şikayet Et
    Pentagon=beşgen, abd ve diğer ülkelerle alakası olmayan bağımsız bir kurum. Hem resmen hem fiilen abd halkını temsil etmiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."