Türkiye'de hava kalitesi son 5 yılda yüzde 16 iyileşti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 81 ilin hava kalitesinin 'Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı' ile 7 gün 24 saat takip edildiğini, hava kalitesinin ise son 5 yılda ortalama yüzde 16 iyileştiğini duyurdu.

Türkiye'de hava kalitesi son 5 yılda yüzde 16 iyileşti
Türkiye'de hava kalitesi son 5 yılda yüzde 16 iyileşti
GİRİŞ 30.06.2023 12:46 GÜNCELLEME 30.06.2023 12:46

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Türkiye'nin hava, su ve toprak kalitesi, Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Laboratuvar, Ölçüm ve İzleme Dairesi Başkanlığı'nda anlık olarak takip ediliyor.

Bu kapsamda 365 hava kalitesi izleme istasyonu ile tüm illerin hava kalitesi 7/24 izlenirken, 5 yıllık hava kalitesi incelediğinde; partikül madde parametresinde yüzde 4 oranında, kükürt dioksit parametresinde yüzde 46 oranında, karbonmonoksit parametresinde yüzde 18 oranında, azot dioksit parametresinde yüzde 3 oranında, ozon parametresinde yüzde 8 oranında olmak üzere hava kalitesinde ortalama yüzde 16 oranında iyileşme sağlandı.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak