Hacıların yurda dönüşleri sürüyor

Kutsal topraklarda hac ibadetini tamamlayarak yurda dönen hacılar, İstanbul Havalimanı'nda yakınları tarafından karşılandı.

GİRİŞ 04.07.2023 03:16 GÜNCELLEME 04.07.2023 12:38
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

THY ve Suudi Arabistan'a ait havayolu şirketiyle hacı kafilesini taşıyan uçaklar, İstanbul Havalimanı'na indi.

Terminalde pasaport işlemlerini tamamlayan hacılar, İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Geliş Terminali'nin kapısında aileleri ve yakınlarınca karşılandı.

Hacılar yakınları ile uzun süre kucaklaşarak sevinç gözyaşı döktü.

"Gitmeye niyetli olanlara tavsiyem gençken gitsinler"

Hacılardan Mücahit Demirhan, hacı olmanın çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, "Hem sevinçliyiz hem de buruğuz. Oradan ayrılmak da kolay değil ama ülkemizi de çok seviyoruz. Burayı da çok özledik. Çok kalabalıktı. Nasip oldu genç yaşta gittik." diye konuştu.

İrfan Fırat da hac vazifesini yerine getirmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Türkiye'ye döndüğü için de sevinçli olduğunu aktaran Fırat, şöyle devam etti:

"Şimdi şükür namazımızı da kılacağız. Kazasız belasız yapıp geldik. Gayet güzel geçti. Hava biraz sıcaktı. 40 derece civarındaydı. İki defa umreye gittim, bu sefer de hacca gittik. Hac biraz daha yorucu. Günler hep belli. Müzdelife olsun, şeytan taşlama olsun... Bunların hepsini sırayla yaptığında yorucu oluyor. Yürüme mesafesi çok fazla. 35 bin adım attığımız zamanlar oldu. Hacca gitmeye niyetli olanlara tavsiyem gençken gitsinler. O zaman ibadetlerini çok iyi yaparlar."

Necmiye Elmaslı ise hacda herkes için dualar ettiklerini ifade ederek, "Herkese dualarımızı yolladık. Vazifemizi yapıp Türkiye'ye döndük. Kızım, yeğenlerim, kardeşlerim karşıladı." dedi.

Hasibe Yalın da hac ibadetinin çok güzel geçtiğini anlattı.

Başkente ilk hacı kafilesi döndü

Suudi Arabistan'ın Cidde kentinden uçakla gelen hacılar, Esenboğa Havalimanı'na indi.

Hacılar, aileleri ve yakınları tarafından karşılanırken, duygusal anlar yaşandı.

Hacılardan Betül Zont, genç yaşta hacca gidilmesi tavsiyesinde bulundu. 42 yaşında hac ibadetini yerine getirdiğini belirten Zont, "Allah isteyen herkese nasip etsin. Ben yazılalı 10 sene olmuştu. 'Param yok, yazılmayayım' demeyin, yazılın. Çıktığı zaman para da geliyor elhamdülillah." ifadelerini kullandı.

Havalimanında yakınları tarafından karşılanmasında duygusal anlar yaşayan Erdoğan Demirci de hac ibadetine ilişkin, "Yaşamak lazım anlatamazsın ki." diye konuştu.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Allah kabul etsin Hacıliğinizi ama bize nasip olurmu bilmem ya nasip diyorum çünkü çok pahalı nasıl gidelim devlet buna bir çare bulması lazım bence geçinmek zorlaşıyor bir de hac çok zor yinede inşallah nasip olur gideriz?
    Cevapla
  • Cengiz 9 ay önce Şikayet Et
    Hoş gelip , sefâlar getirdiler dualarını esirgemesinler . Bu işler nasip işi , hiç bir şey hariç olmaksızın her şey Allâh'ın takdirindedir / takdiriyledir .
    Cevapla
  • nane 9 ay önce Şikayet Et
    Aslında , aslında olması lazım.Devletin acilen...
    Cevapla
  • mücahit 9 ay önce Şikayet Et
    10 yıla yakındır kura gelmiyorki. 42 yaşında başvurdum yaş 52 . 60 yaşında çıkar belki
    Cevapla
  • Veli 9 ay önce Şikayet Et
    Para varsa gidersin gençken gitmek lazım ama devlet göndermesi lazım aslinda zengin gitmiyor durumu olmayan hic bir zaman gidemez
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?