15 yaşında kızın çağrısı sonrası ekipler harekete geçti!

Niğde'de zorla evlendirildiğini söyleyerek yardım isteyen 15 yaşındaki kız çocuğu A.Ö., jandarma tarafından kurtarılarak koruma altına alındı.

15 yaşında kızın çağrısı sonrası ekipler harekete geçti!
15 yaşında kızın çağrısı sonrası ekipler harekete geçti!
GİRİŞ 04.07.2023 20:42 GÜNCELLEME 04.07.2023 20:42
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Niğde’nin Altunhisar ilçesine bağlı Keçikalesi Beldesi’nde A.Ö., zorla evlendirildiğine dair sosyal medyadan yardım istedi.

Küçük kızın yardım çığlığı üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlilerin de yaptığı araştırmanın ardından A.Ö. evinde alınarak koruma altına alındı.

İddialarla ilgili soruşturma başlatılırken Niğde Valiliği yaptığı yazılı açıklamada, "Bazı sosyal medya mecralarında, Altunhisar ilçesine bağlı Keçikalesi Beldesi’nde ikamet eden bir kız çocuğunun, 15 yaşında zorla evlendirildiğine yönelik paylaşımları üzerine güvenlik güçlerimiz ve Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerimiz konunun takibi için ivedilikle harekete geçmişlerdir" denildi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    bu dayağı atanlara lütfen misliyle dayak atın lütfen
    Cevapla
  • yaman 9 ay önce Şikayet Et
    Evlilik değil zorla evlilik yasak. Biraz düşün istersen
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    zina serbest ama evlilik yasak
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 9 ay önce Şikayet Et
    AB nin istekleri ve özgürlük adı altında çocuklarımız mahfoluyor. Acaba istatistiklere baksak küçük yaşta evlenenler mi yoksa erkek arkadaşı edinenler mi daha fazla? Sorun bizim örf ve adetlerimize uygun yasaların oluşturulmaması yüzünden çözülemiyor. AB'nin düştüğü hataya hızla ilerliyoruz.
    Cevapla
  • Kozanlı 9 ay önce Şikayet Et
    Niğde'de yaygın bir olay. birçok tanıdığım 15-16 lı yaşlarda evlendiler. ayrıca Güneydoğu da çalışmış biri olarak sıradan bir olay olduğunu söyleyebilirim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi