Kars'taki yolcu otobüsü kazasında ölenlerin sayısı 8'e yükseldi

Son dakika haberine göre Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 8'e yükseldi.

GİRİŞ 31.07.2023 09:30 GÜNCELLEME 31.07.2023 09:30
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Kaza, sabah saatlerinde Sarıkamış ilçesindeki Karakurt Viyadüğü'nde meydana geldi. Dün saat 17.00 sıralarında Ankara'dan hareket eden sürücüsünün ismi henüz belirlenemeyen 34 TR  078 plakalı yolcu otobüsü, sabah saatlerinde Karakurt Viyadüğü'nden düştü. 

Kaza yerine giden Vali Vekli Muhammed Furkan Tuna, 2 sürücü, 25 yolcusu bulunan otobüste ilk belirlemelere göre 7 kişinin öldüğünü, 22 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla hastanelere götürüldü.

Kars-Erzurum arasında yapımı tamamlanan Karakurt-Horasan Yolu’nun Taşlı Güney-2 Viyadüğü, 7 Kasım 2022'de tamamlanarak trafiğe açıldı. Viyadük, 574 metre uzunluğunda, 120 metre yüksekliğinde.

ANTALYA'DA DA TUR MİNİBÜSÜ TIRA ÇARPTI

Antalya'nın Alanya ilçesinde havalimanına turistleri götüren tur minibüsünün duran tıra arkadan çarpması sonucu meydana gelen kazada minibüsün sürücüsü ve Ukraynalı tur rehberi yaşamını yitirdi. Kazada Kazakistanlı 12 turistten 6’sı ağır olmak üzere 10 turist yaralandı.

Kaza; Alanya-Manavgat D-400 karayolunda sabaha yakın meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Alanya istikametinden Manavgat istikametine seyir halindeki Mevlüt Otuzoğlu’nun kullandığı 07 K 0848 plakalı tur minibüsü, durmakta olan Ümit Pardı’nın kullandığı 34 AHB 093 dorse plakalı tıra arkadan çarptı.

Tur minibüsünün ön kısmının tırın altına girerek hurdaya döndüğü kazada tur minibüsünün sürücüsü Mevlüt Otuzoğlu (48) ve ön koltukta yolculuk yapan Ukraynalı rehber Diana Volutska (26) araç içerisinde sıkışarak feci şekilde can verdi. Minibüste bulunan ve Antalya Havalimanına gitmekte olan Kazakistan uyruklu 12 turistten 6’sı ağır olmak üzere 10 kişi yaralandı.

Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans, jandarma, trafik, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Alanya birimine bağlı itfaiye ve kurtarma ekibi sevk edildi. Yaralılar, 112 sağlık ekiplerinin olay yerindeki müdahalesinin ardından Manavgat ve Alanya’da bulunan hastanelere kaldırıldı.
 


HAVALİMANINA GİDİYORDU

Kazayı duyarak olay yerine gelen bir tur minibüsü sürücüsü, kaza yapan Mevlüt Otuzoğlu’nu teşhis ettikten sonra, gece 24.00’da Antalya Havalimanı'ndan birlikte yolcu aldıklarını, saat 02.00'ye kadar bu yolcuları otellerine dağıttıktan sonra aracı temizlediğini, 05.00 sıralarında yeniden otellerden yolcu toplayarak Antalya Havalimanına gitmekte olduğunu dile getirdi.

Diğer taraftan 9 yaralı ambulanslarla hastanelere götürülürken, başından yaralanan ve sürekli kan akan bir Kazak turist, sağlık ekiplerinin ve diğer görevlilerin tüm çabalarına rağmen ambulansa binerek hastaneye gitmeyi kabul etmedi. Kaldırımda oturan ve sağlık ekiplerinin burada müdahalede bulunduğu Kazak turist, yaklaşık 30 dakikalık çabanın ardından yanında bulunan ve kazayı yaralanmadan atlatan kızı ve oğlunun çantalarla jandarma aracına alınmasının ardından ambulansa binerek hastaneye gitmeyi kabul etti.

CAN KAYBI 8'E YÜKSELDİ

Erzurum-Kars kara yolunun Sarıkamış ilçesine bağlı Karakurt köyü girişindeki viyadüğü geçtikten sonra dün sabah saatlerinde şarampole devrilen otobüsten ağır yaralı olarak çıkarıldıktan sonra Kars Harakani Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Celal Kaya, yaşam mücadelesini kaybetti.

KAYNAK: AJANSLAR
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 89
  • misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Brezilya da yolculuk sırasında yolun uzunluğuna göre şoförler oluyor mesela Ankara dan Kars'a 8 şoförle çıkıyor uğradığı terminalde mola yerlerinde şoför değişimi yapıyorlar daha fazla dinlenip daha zinde yolculuk yapıyorlar
    Cevapla
  • Recep 8 ay önce Şikayet Et
    uyuduuuuu
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Esas o otobüsü devirme başarısı gösteren şoför bozuntusu cahil bir tek o ölseydi de diğerleri kurtulsaydı ne iyi olurdu ki.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Turgut reis
    Cevapla
  • ahmet caneker 8 ay önce Şikayet Et
    metro gibi şirketler kaza yapsalar hemen blurlarlardı ismi görünmezdi. Yalaka olunca haber siteleri böyle oluyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!
Fenerbahçe-Beşiktaş! Muhtemel 11'ler