8 kişi hayatını kaybetmişti! Otobüs firması piyasadan çekildi

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, 8 kişinin yaşamını yitirdiği 22 kişinin yaralandığı trafik kazasının ardından, Turgut Reis Group'a ait Turgut Reis Otobüs İşletmeleri, yolcu taşımacılığı sektöründen çekilme kararı aldı.

8 kişi hayatını kaybetmişti! Otobüs firması piyasadan çekildi
8 kişi hayatını kaybetmişti! Otobüs firması piyasadan çekildi
GİRİŞ 04.08.2023 17:56 GÜNCELLEME 04.08.2023 17:57
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kaza, 30 Temmuz saat 08.00 sıralarında meydana geldi. Bursa'dan Kars'a giden Turgut Reis firmasına ait 34 TR 078 plakalı yolcu otobüsü, Sarıkamış ilçesinde Karakurt Viyadüğü'nde, yaklaşık 50 metre yükseklikten uçuruma yuvarlandı. Kazada, otobüsteki 8 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi de yaralandı. Kazadan dolayı, otobüs işletmelerini kapatma kararı alan Turgut Reis Group Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Reis, "Bu elim kazada vefat eden ve yaralanan muhterem hemşehrilerimizin acısını, şahsım ve ailem olarak büyük bir acı ve üzüntüyle yaşadık" dedi.

Otobüs işletmesini yönetim kurulu kararıyla kapatma kararı aldıklarını söyleyen Turgut Reis, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu elim kazadan dolayı 27 yıldır Kars halkına hizmet veren Turgutreis Otobüs İşletmesi'nin faaliyetlerini yönetim kurulu kararıyla 20 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla kapatma kararı aldık. Acımız ve üzüntümüz çok büyük. Bu kararı almamızdaki tek neden, üzüntümüzün büyüklüğüdür. Kamuoyuna saygıyla duyuruyor, vefat eden hemşehrilerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • veli 8 ay önce Şikayet Et
    dava açılmadan önce uyanıklar hızlı davranmış tazminat ödememek için iş iflası yada iş terki vermiş
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 8 ay önce Şikayet Et
    Bir firma 8 kişinin vefatı nedeniyle yaşadığı tazminat yükü için kapanmaz. Zaten trafik sigortasından ve varsa kaskodan karşılanır. Firma küçük, taşıdığı yolcu sayısı yetersiz ise kazanın bahanesiyle kapanabilir.
    Cevapla
  • mustafa 8 ay önce Şikayet Et
    arkadaşlar yorumları okudum yanlış düşünüyorsunuz firmanın böyle bir şeye ihtiyacı yok takdir ediyorum keşke herkes her yaptgı işte başarısız olunca istifa edip meslege devam etmese
    Cevapla
  • Ufuk 8 ay önce Şikayet Et
    Kardeşim ,hızlı tren yolları ağı hızlıca yapılmalıdıristanbuldan karsa.buna can mıdayanır.
    Cevapla
  • Setra228t 8 ay önce Şikayet Et
    Kan parasi ödememek icinde olabilir yada alacagi cezayi hafletmek icin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
E-muhtıranın üstünden 17 yıl geçti
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi