Kadıköy Belediyesi’nde iş bırakma eylemi

Kadıköy Belediyesi işçileri maaşlarına zam yapılması talebiyle iş bırakma eylemi başlattı.

GİRİŞ 22.08.2023 07:26 GÜNCELLEME 22.08.2023 09:14
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kadıköy Belediye Başkanlığı binası önünde toplanan işçiler, geçinemediklerini, maaşlarının asgari ücret seviyelerinde kaldığını belirterek ek protokolle maaşlarının güncellenmesini istedi. İşçiler, "Ek protokol istiyoruz", "Beslenme çantaları boş, çocuklarımızı besleyemiyoruz", "Faturaları ödeyemiyoruz, bu zamlarla yaşayamıyoruz", "Kiralar ortalama 17 bin TL, maaşımız 14 bin 300. Barınamıyoruz" yazılı dövizler taşıdı. Genel İş Sendikası Anadolu yakası. 1 Nolu Şube Başkanı Nazan Gevher Çam, "Her şey güllük gülistanlıkmış gibi gösterilip, belediye şirket işçilerinin hakları 4 yıldır yenilmeye devam ediyor. İlave tediye hakkımızı vermediler, kadro hakkımızı vermediler, sonuç geçinemeyen, her yerde direniş başlatan belediye şirket işçileri oldu" dedi.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Havva 8 ay önce Şikayet Et
    Ümraniye belediyesi işçileride ayaklanıcak adamların öğlen yemeği bile yok aç bıraktılar insanları
    Cevapla
  • Bilal bilal 8 ay önce Şikayet Et
    İyide İstanbul daki bütün AKP belediyeleri asgari ücret veriyor ama basına şuan esenler belediyesi düştü.Digerler belediye işçileri daha beter durumda . Reis 22 bin TL den aşağı veremezsiniz diyor ama nedense kendi belediyeleri bile Reisi dinlemiyor lar
    Cevapla
  • zafer 8 ay önce Şikayet Et
    yakında izmir belediyeside bağırır.
    Cevapla
  • Fatih 8 ay önce Şikayet Et
    Son yapılan memur zamlarından sonra işçi maaşları memur maaşlarının çok altında kaldı. Tüm belediyelerde durum aynı fakat sol sendikalar eylem yapabiliyorken sağ sendikalar sessizce izliyor.
    Cevapla
  • Düzenleme şart 8 ay önce Şikayet Et
    Bütün heryerde belediye şirket işcileri aşağı yukarı bu maaşı alıyor en düşük memur ve kadrolu işcinin 22 bin tl olduğu yerde şirket şalışanlarının maaşlarına düzenleme yapılması gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu