Muhtar cinayetinde tüyler ürperten yeni gelişme

Isparta’da yaşanan olayda, muhtar Yüksel Ülperen'i öldürdükleri iddiasıyla hakim karşısına çıkan 4 şüphelinin ikinci duruşmasında tanıklar dinlendi. Mahkemede ifade veren tanık, 'Kalbine sık, kalbine' diye bağırdığını duydum." dedi.

Muhtar cinayetinde tüyler ürperten yeni gelişme
Muhtar cinayetinde tüyler ürperten yeni gelişme
GİRİŞ 07.09.2023 18:26 GÜNCELLEME 07.09.2023 18:26
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Isparta’nın Senirkent ilçesine bağlı Büyükkabaca Köyü Muhtarı Yüksel Ülperen aralarında husumet bulunduğu iddia edilen Bekir Ö. (18) tarafından 12 Aralık 2022 tarihinde silahla öldürülmüştü.

18 YAŞINDAKİ HUSUMETLİSİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Isparta Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci duruşmaya ‘kasten adam öldürme’ suçundan tutuklu yargılanan Bekir Ö., Bayram Ö., Tevfik Ö. ve diğer tutuklu sanık Hüseyin Ö., SEBGİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile katılırken, azmettirme suçundan adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Emine Ö., taraf avukatları, Yüksel Ülperen’in eşi Ümmü Ülperen ve kızı Gülşen Ülperen duruşma salonunda hazır bulundu.

TANIĞIN İFADESİ TÜYLER ÜRPERTTİ: KALBİNE SIK DEDİĞİNİ DUYDUM

Davanın ikinci celsesinde tanık olarak dinlenilen M.Y., sanıklarla herhangi bir akrabalık bağlarının olmadığını, sadece komşu olduklarını belirtti. Olay günü yaşanılanları aktaran tanık, “Ben markete gidiyordum. Onların evinin önünden geçtiğim esnada Emine, Tevfik, Hüseyin ve eşlerini gördüm. Evin ön kısmında bulunan balkon kısmında ayakta duruyorlardı. Emine Ö’nün evin iç kısmına doğru 'Kalbine sık, kalbine' diye bağırdığını duydum. Sonrasında markete gittim eve dönerken Bekir Ö.’yü elinde tüfekle gördüm. Arabanın sağ ön kapı camına doğru sıktığını gördüm. O esnada evin önü çok kalabalıktı 7-8 veya daha fazla kişide olabilir. Ben tüfek sesini duyunca eve kaçtım” dedi.
Evde bulunduğu esnada bir el daha silah sesi duyduğunu söyleyen tanık, “Eve geldiğimde telefonum balkonda şarjdaydı. Yüksel Ülperen’in yeğeni ve aynı zamanda arkadaşım olan H.E.K’ yı aradığım esnada 1 el daha silah sesi duydum ve 'dayını vurdular' deyip telefonu kapattım. Sesten dolayı bütün mahalle aşağı indi. Bekir, Tevfik ve Hüseyin Ö’yü gördüm. Bekir Ö’nün elinde ateş ederken gördüğüm tüfek vardı abisi Hüseyin tüfeği onun elinden aldı. Olay yaşandıktan sonra benden motosiklet istediler olmaz veremem dedim sonrasında babam geldi biz eve girdik”
dedi.

'SİZ NE YAPTINIZ DİYE BAĞIRIYORDU'

Mahkemede ifadesine başvurulan bir başka tanık M.C. ise sanıklarla ilgili herhangi bağının olmadığını belirterek, “Olayın yaşandığı benim dükkanıma gelen müşteriler için çay söyledim kahvehaneden, kendi dükkanıma dönerken karşı kahvehanede Hüseyin’i gördüm başından yaralıydı. Hastaneye gitmesi gerektiğini söyledim. Sonrasında dükkanıma geri döndüm. Aradan birkaç dakika geçtikten sonra silah sesi duydum ve kahvenin önünde Bekir ve Bayram’ı gördüm. Sonrasında Hüseyin’in koluna girip evine kadar götürdüm. Evlerinin önünde bağırış oldu ve Hüseyin’in elinde tabanca vardı. Bekir ve Tevfik’te ayrı ayrı tüfek vardı. Babaları Bayram evin önündeydi anneleri Emine ise telefonla konuşuyordu büyük ihtimalle konuştuğu jandarmaydı. Ben onları sakinleştiremeyeceğimi anlayınca evden ayrıldım. Belirli mesafe uzaklaştıktan sonra yanımdan bir araba kısa süre sonra da silah sesi duydum. Sanıkların evine doğru geri döndüm ve o sırada orada bulunan H.A. ve Bayram Ö. 'Siz ne yaptınız' diye bağırıyordu. Aracın ön kısmında Yüksel Ülperen’i baygın bir şekilde gördüm” şeklinde konuştu.

'YÜKSEL'İ KALBİNDEN VURDUM DEDİ'

Aynı köyde komşu olarak ifadesine başvurulan E.N.Y. ise, “Olay günü evde otururken bağrış sesi duydum ama dışarı çıkmadım. Sonrasında araba sesi duydum ve kısa bir süre sonra bir el tüfek sesi duydum. Aradan fazla zaman geçmeden Bekir Ö., Tevfik Ö. ve Emine Ö’nün kızı Ü.Ö bizim evin önüne geldi. Bekir’in elinde uzun tüfek vardı. Ne oldu? diye sorunca Bekir Ö. bana Yüksel’i Kalbinden vurdum dedi ve sonrasında benim evimde saklanıp saklanmayacağını sordular biz olmaz deyince gittiler” ifadelerine yer verdi.

Olay günü Yüksel Ülperen’in yanında olan ve ifadelerine yer verilen H.A. ise Yüksel Ülperen’in tutuklu sanıklarla bir probleminin olmadığını dile getirdi. Olay günü yaşanılanları aktaran tanık, “Olay günü Bayram Ö. beni aradı Hüseyin’i dövdüklerini söyledi ve eve gel dedi. Köy meydanına doğru arabamla giderken Yüksel Ülperen ve eşini gördüm. Orada 5-6 dakika konuştuk. Sonra beni yine Bayram Ö. aradı ona geliyoruz dedim. Kiminle geliyorsun? dedi Yüksel’le geliyoruz dedim ve bana Yüksel’i getirme dedi. oraya vardığımızda Bekir, Tevfik ve Hüseyin Ö’de silah ve tüfek vardı. Arabadan inip “Siz ne yapıyorsunuz” diye bağırmaya başladım. O sırada dağılmaya başladılar. Ben arabadan indiğimde kapının önünde kargaşa vardı o yüzden arabadan indim. Bayram Ö’ye neden böyle oluyor diye bağırmaya başladım o sırada 1 el tüfek sesi duydum. Yüksel o gün hiç arabadan inmedi. Yüksel’in yanına gittim sonrasında hastaneye götürdük” dedi.

'SİLAHI BANA TESLİM ETTİLER'

Yüksel Ülperen’in hastaneye geldiği sırada üzerinde silah olduğunu söyleyen ve mahkemede tanık sıfatıyla dinlenilen H.E.Ş. ise, “Yüksel Ülperen hastaneye geldikten sonra doktorlar müdahale sırasında üzerinde silah olduğunu görmüşler. Silahı alıp bana teslim ettiler. Şarjörü çıkardım, şarjör doluydu. Sonrasında Yüksel Ülperen’in cebinden iki tane daha şarjör çıktı onlarda doluydu. Silah ve şarjörleri emanete aldım sonrasında jandarma ekiplerine teslim ettim” dedi.

AZMETTİRİCİ SIFATLA TUTUKLANMASI TALEP EDİLDİ

Mahkeme başkanı tarafından tutuklu sanıklara tanık ifadeleri için söz verildi. Tutuklu sanıklar Bayram Ö., Bekir Ö., Hüseyin Ö., tanık M.Y’nin yalan söylediğini belirterek tanıklığını reddetti. Müşteki avukatı adli kontrol şartı ile serbest bırakılan Emine Ö.’nün azmettirici sıfatı ile tutuklanmasını talep etti.

Mahkeme başkanı tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, diğer tanıkların dinlenmesi sebebi ile mahkemeyi ileri bir tarihe erteledi.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • KOÇ 61 7 ay önce Şikayet Et
    Ana yasada KISASA KISAS olmasını istiyorum. bakın nasıl düzelir işler o zaman.
    Cevapla
  • ismet 7 ay önce Şikayet Et
    idama gerek yok içerde besleyin
    Cevapla
  • Selman 7 ay önce Şikayet Et
    Mahkeme tutanağı olduğu gibi buaraya aktarılmış çok aydınlandık.
    Cevapla
  • Vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    Benim anladığım M. Y. Doğru söylüyor. Emine Ö. yü koruyor cinayeti işleyenler. Adalet yerini eninde sonunda bulacak bu dünya için umudum yok ama ahirette adaletten kaçış yok. O gün hakimin kendi şahit!
    Cevapla
  • Gül 7 ay önce Şikayet Et
    Kimseye kin beslemeyin Kimseyi incitmeyin kimsenin namusu na elinizi dilinizi uzatmayın aynısı sizin de başınıza gelecek çocuklarinizinda başına gelecek nasıl hesap vereceksiniz Allah a onun çocuklarına ve eşine mahşerde karşınıza dikilecek ler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı