İBB'nin yürüyen merdiven skandalına Bağcılar Belediye Başkanı Özdemir'den tepki

İBB, Bağcılar Meydanı metro istasyonunda yürüyen merdivenin önünü ahşap panelle kapattı. Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir'den skandala tepki geldi.

İBB'nin yürüyen merdiven skandalına Bağcılar Belediye Başkanı Özdemir'den tepki
İBB'nin yürüyen merdiven skandalına Bağcılar Belediye Başkanı Özdemir'den tepki
GİRİŞ 23.09.2023 16:29 GÜNCELLEME 23.09.2023 16:43

2019 yılından itibaren CHP yönetiminde olan İstanbul'da sorunlar bitmiyor. Yerel seçim öncesi İstanbullulara her alanda birçok vaat veren İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun en büyük sınavı ise ulaşım oldu. Metrobüs kazaları, iptal edilen seferler, çökme riski taşıyan üstgeçitler, yanan ve denize düşen İETT otobüslerinden sonra şimdi de yürüyen merdiven çilesi ortay çıktı. İstanbul genelindeki metro hatlarında yürüyen merdivenlerin bir kısmı bakım bir kısmı da arıza gerekçesiyle çalıştırılmıyor.

155 YÜRÜYEN MERDİVEN KULLANIM DIŞI

İBB hangi hatlarda çalışmayan asansör ve yürüyen merdiven bulunduğuna ilişkin Metro İstanbul internet sitesinden bilgilendirilme yapıyor. Metro İstanbul güncel verilerine göre; İstanbul genelinde 8 metro hattında 155 yürüyen merdiven kullanım dışı bırakıldı. M1 hattında 8, M2 hattında 36, M3 hattında 12, M4 hattında 21, M5 hattında 12, M7 hattında 24, M8 hattında 25 ve M9 hattında ize 17 yürüyen merdiven kapalı durumda.

EN ÇOK ENGELLİ, YAŞLI VE ÇOCUKLU ANNELER MAĞDUR OLUYOR

Bu hatlardan birinde ise herkesi şaşırtan bir görüntüye rastlandı. Yenikapı-Kirazlı metro hattı üzerindeki Bağcılar Meydanı istasyonunda yürüyen merdivenin önü boydan boya ahşap panelle kapatıldı. Metrodan inince bir duvarla karşılaşan yolcular, uzaktaki merdivenlere yönlendiriliyor. Bu durumdan en çok ise yaşlı, engelli, hamile ve çocuklu kadınlar olumsuz olarak etkileniyor.

BU KADAR GENİŞ ULAŞIM AĞINDA VATANDAŞLAR ADETA YAYA BIRAKILIYOR

İBB Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı da olan Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, mağduriyet yaşayan vatandaşlar adına İBB’ye şu uyarılarda bulundu: “Ulaşımın hangi aşamasına dokunsanız bir sorunla karşılaşıyorsunuz. Bu kadar geniş bir ulaşım ağının bulunduğu megakentte vatandaşlar adeta yaya bırakılıyor. Araçlar sağlam olsa istasyonlarda, duraklarda aksaklıklar ortaya çıkıyor. Şimdi de yürüyen merdiven çilesi yaşıyoruz. İBB, sorunların üstünü örterek çözüm ürettiğini sanıyor. Yürüyen merdivenlerin önündeki engellerin kaldırılarak vatandaşın hizmetine sunulması lazım.”

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti