2 kişinin öldüğü kazada şoföre iyi hal indirimi

Eskişehir’de 2 kişinin öldüğü, 12 kişinin de yaraladığı fabrika servis otobüsü kazası davasında tutuksuz yargılanan sürücü Mehmet İlik (32) iyi hal indirimiyle 7,5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

2 kişinin öldüğü kazada şoföre iyi hal indirimi
2 kişinin öldüğü kazada şoföre iyi hal indirimi
GİRİŞ 10.11.2023 16:35 GÜNCELLEME 10.11.2023 16:35

Kaza, 2020 yılı Ağustos ayında Eskişehir-Ankara kara yolu Otogar mevkisinde meydana geldi. Mehmet İlik yönetimindeki beyaz eşya fabrikasının işçilerini taşıyan 26 S 0283 plakalı servis otobüsü, sürücüsünün kontrolünden çıkarak yol kenarındaki yönlendirme panosuna çarpıp devrildi. Kazada yan yatan araçtaki fabrika işçilerinden Hüseyin Bayramoğlu (41) ve Zuhal Boz (28) hayatını kaybederken, 12 kişi de yaralandı. Kazanın ardından gözaltına alınan otobüs şoförü Mehmet İlik, çıkarıldığı mahkemece ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan tutuklandı.



Mehmet ilik hakkında Eskişehir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın karar duruşmasına taraf avukatları katıldı. Savunmaların ardından mahkeme heyeti, 2021 yılında tahliye edilen otobüs şoförü sanık Mehmet İlik’e ‘Taksirle bir veya birden fazla kişinin ölümüne veya yaralanmasına neden olmak’ suçundan iyi hal indirimiyle 7,5 yıl hapis cezası verdi. 

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...