Kendini polis olarak tanıttı: 600 bin lirayı böyle dolandırdı

Bursa’da 66 yaşındaki emekli kadını, kendini ‘polis’ olarak tanıtıp 600 bin liralık ziynet eşyası ve dolarını alarak dolandıran 2 şüpheli, Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği'nce yakalandı.

Kendini polis olarak tanıttı: 600 bin lirayı böyle dolandırdı
Kendini polis olarak tanıttı: 600 bin lirayı böyle dolandırdı
GİRİŞ 20.12.2023 10:09 GÜNCELLEME 20.12.2023 10:09
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Merkez, Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi’nde ikamet eden 66 yaşındaki F.K, kendisine gelen telefonu açtı. Telefonda kendini polis olarak tanıtan şüpheli ‘adınız hırsızlık olayına karıştı” diyerek evde bulunan altın ve dövizleri kapıya gelecek kişiye vermesini istedi. Yaşlı kadın durum üzerine 750 Euro, 1100 leva, 39 Cumhuriyet, 2 küçük altın, 1 çift küpe, 1 gram altın, 1 bileziği toplayıp poşete koydu. Kapıya gelen şüpheli yaşlı kadından 600 bin lira değerinde ziynet ve döviz olan poşeti alıp kayıplara karıştı.

Parası geri gelmeyen emekli kadın durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kameralarından şüphelinin A.S olduğunu tespit etti. Adım adım şüpheliyi takip eden polis ekipleri, şahsın Sakarya’da oturduğu ve İstanbul’dan Bursa’ya taksiyle geldiğini tespit etti. Savcılık kararıyla teknik takibe alınan şüphelinin Urfa’da M.A.Y ile işbirliği içinde yaşlı kişileri tespit edip dolandırdığını belirledi. Polis ekipleri 2 şüpheliye baskın düzenledi. Yapılan baskında şüphelilerin adreslerinde 7 cep telefonu, 1 laptop, 11 adet sim kartı ve 1 hafıza kartı ele geçirdi.

Gözaltına alınan 2 şüpheli emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra sevk edildiği mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi.
 

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Adamları bulursanız vurun gitsin bu kadar beleş paraya alışan ririnin bu memlekette hayrı olmaz.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Ben de soruyorum Bu kadının paraları altınları Ne oldu Neden Bunlar yazılmıyor
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    ee ne oldu kadının paralarını altınlarına bulundu mu gitti mi
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    dolandırıcılık haram dolandırıcılık haram zorbalık haram zorbalık haram dolandırıcılık haram dolandırıcılık haram zorbalık haram zorbalık haram
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    idam cezası gelmeli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü