İYİ Partili Zorlu: Teröristlerle poz veren vekiller, Türk milletinin temsilcisi olamaz

İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "PKK'nın konuşlandığı dağlarda teröristlerle el ele, diz dize pozlar veren vekiller ise Türk milletinin Gazi Meclis'teki temsilci olamazlar" dedi.

İYİ Partili Zorlu: Teröristlerle poz veren vekiller, Türk milletinin temsilcisi olamaz
İYİ Partili Zorlu: Teröristlerle poz veren vekiller, Türk milletinin temsilcisi olamaz
GİRİŞ 25.12.2023 18:35 GÜNCELLEME 25.12.2023 20:33
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Başkanlık Divanı toplantısı ardından genel merkez binasında kameraların karşısına geçti.

Pençe-Kilit harekât bölgesinde 24 saatte 12 askerin şehit olduğunu hatırlatan Zorlu, “Öncelikle şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet; kederli ailelerine ve yakınlarına sabırlar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.” dedi.

"MESELEYİ SİYASET KULVARINDA DEĞERLENDİRDİLER"

Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu’nun ise ortak bildiri yayımlanması için girişimde bulunduğunu aktaran Zorlu, “İki parti dışında parlamentoda grubu bulunan diğer partilerle ortak bir kınama metni yayınlandı. Siyaset üstü böyle bir konuda milletçe bir ve beraber olmamız gerekirken; maalesef bazı siyasi partilerimiz meseleyi siyaset kulvarında değerlendirmeyi tercih etti.” ifadesini kullandı.

"TERÖRİSTİ ALLAYIP PULLAYANLAR, FİKRİYATINA HİZMET ETMİŞ SAYILACAKTIR"

Yurdun dört bir yanında tarifsiz bir acı yaşandığını, 12 ailenin ocağına ateş düştüğünü ancak o ateşin bu ülkeye yürekten bağlı olan herkesin ciğerini yaktığını belirten Zorlu, "Terörist başı Öcalan'a 'sayın' diyenler, terörü ve teröristi allayıp pullayanlar, Öcalan'a özgürlük isteyenler kuşkusuz bu örgütün kanlı eylemlerine ve fikriyatına hizmet etmiş sayılacaktır. Hal böyleyken Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunan bir partinin yöneticilerinin bir süredir cüretini artıran bir biçimde terörist başı Öcalan'a övgüler düzmesi ve özgürlük çağrısı yapması dikkatten kaçmamalıdır. Hiçbir modern demokraside bir siyasi parti, parlamentoda o ülkenin terör örgütü listesine aldığı ve halen büyük mücadeleler verdiği bir örgütü övemez, özendiremez, örgüt elebaşına özgürlük talep edemez. PKK'nın konuşlandığı dağlarda teröristlerle el ele, diz dize pozlar veren vekiller ise Türk milletinin Gazi Meclis'teki temsilci olamazlar" diye konuştu.

"ŞEHİT YAKINI MAAŞLARININ EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI DÜZEYİNE ÇIKARILMASINI TEKLİF EDİYORUZ"

Ardından şehit ailelerinin maaşlarına değinen Zorlu, "Bugün bir şehit er ailesinin aldığı maaş 11 bin 858 liradır. Bazı aileler oransal olarak bunun daha da azını almaktadır. Açlık sınırı altındaki bu maaş kabul edilebilir değildir. Biz ocak ayından geçerli olmak üzere şehit yakını maaşlarının en düşük memur maaşı düzeyine taşınmasını teklif ediyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL'İN 'ORTAK BİLDİRİ' AÇIKLAMASI

Zorlu basın toplantısı ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ortak bildiriye imza atmayan CHP’de, Genel Başkanı Özgür Özel’in konuya ilişkin açıklaması sorulan Zorlu, " Biz terör meselesi başta olmak üzere milli güvenliğimizi ilgilendiren konuları partiler üstü görüyoruz. Bu hassasiyetle meselelere yaklaşarak politika üretiyoruz. Son olay da, bizim öteden beri sürdürdüğümüz bir tavırdır. Cumhuriyet Halk Partisi bir süre önce başka bir bildiriye imza atmıştır örneğin. Orada da ortaklaşma alanı vardı. Doğru da yapılmıştır. Ancak bizim attığımız adıma dikkat ederseniz, biz elbette Mehmetçiğimizin, silahlı kuvvetlerimizin bu mücadelesinde onların yanındayız. Terör örgütlerine karşı böyle bir günde milletçe bir ve beraber olduğumuzu gösterebilmek, terör örgütüyle mücadelede, o propaganda sistemine karşı olmak için çok önemli bir noktadır. Bu noktadan asla taviz verilemez. Biz bu duruşu gösterdik ama bunu gösterdikten sonra da bu operasyonların daha güçlü, daha sonuç alıcı hale getirilmesi için de tespit ve önerilerimizi paylaşmaktan geri durmayız. Bu konuda İYİ Parti’ye getirilen eleştiriyi haksızlık olarak görüyorum” dedi.

KAYNAK: DHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 102
  • Ertuğrul 4 ay önce Şikayet Et
    Ülkücü mü oldu bunlar yoksa maskemi takıyorlar. Bir renklerini bilemedim gitti
    Cevapla
  • Ertuğrul 4 ay önce Şikayet Et
    Ülkücü mü oldu bunlar yoksa maskemi takıyorlar. Bir renklerini bilemedim gitti
    Cevapla
  • Zeka 4 ay önce Şikayet Et
    Her naneyi ye ama Türk milletinin zekasıyla oynama bedeli ağır olur.
    Cevapla
  • Eyüboğlu 4 ay önce Şikayet Et
    Günaydın efendi! seni duyan da sanır ki chp hiç böyle bir parti değildi, bir anda değişiverdi.
    Cevapla
  • Karadereli 4 ay önce Şikayet Et
    Kürşat bey dedikleriniz doğru; ancak adama sormazlar mı siz bu adamlar ile daha altı ay önce aynı adaya oy vermediniz mi? Hatta şu anda bazı belediyeleri beraber yönetmiyor musunuz? Artık milleti aptal yerine koymayı bırakın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti