Eli Erbaş: Kitaba önem verdiğimiz zamanlarda dünyaya öncü olmuşuz

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfınca düzenlenen, devlet korumasındaki çocuk ve gençlere yönelik "Hayata Köprü Sanat" projesi etkinliğine katıldı.

Eli Erbaş: Kitaba önem verdiğimiz zamanlarda dünyaya öncü olmuşuz
Eli Erbaş: Kitaba önem verdiğimiz zamanlarda dünyaya öncü olmuşuz
GİRİŞ 25.12.2023 18:34 GÜNCELLEME 25.12.2023 18:37
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığınca gençlere yönelik programlara önem verdiklerini söyledi.

Bütün il ve ilçelerde bu faaliyetlerin yapıldığını belirten Erbaş, "Gençler başımızın tacı. Ülkemizin bütün illerinde, bütün ilçelerinde, gençlik koordinatörlerimiz, gençlik merkezlerimiz, manevi rehberlerimiz var. Üniversite yurtlarında, hatta lise yurtlarında gençlerimize yönelik faaliyetlerimizde onlara destek olmak için manevi rehberlerimiz var." dedi.

Erbaş, İslam medeniyetinin öncüleri arasında gençliğiyle öne çıkmış insanların bulunduğunu ifade ederek, "Çağ açıp çağ kapatan, İstanbul'un fatihi, Fatih Sultan Mehmet'i mesela örnek almalıyız. Kendisini o kadar güzel yetiştirdi ki; Fatih Sultan Mehmet sadece askeri konularda değil, iyi bir dil öğrendi, tarih bilgisi çok iyiydi ve iyi bir şairdi." diye konuştu.

"İnsana ancak ve ancak çalıştığının karşılığı vardır." ayeti kerimesini hatırlatan Erbaş, şöyle devam etti:

"Çalışmadan olmaz sevgili gençler. Derslerimizi iyi çalışacağız. Öğretmenlerimiz ödev mi verdi, zamanında yapacağız. Şu kitapları okuyun mu denildi, okuyacağız. Bizim medeniyetimiz bilgi, hikmet, ilim, irfan medeniyeti. Bu medeniyetin mensuplarının, çocuklarının her zaman okumayla, öğrenmeyle, kalemle, kitapla arasının iyi olması lazım. Elimizden kitap, kalem düşmeyecek. Kitaba, kütüphaneye vatanımızda önem verildiği zamanlarda her zaman dünyaya öncü olmuşuz."

Erbaş, Müslümanlığın en önemli göstergesinin namaz olduğunu belirterek, "Namazlarımızı ihmal etmeyelim. Dinin direğidir namaz ve namaz insanı kötülüklerden uzaklaştırır, oruç bir kalkandır. Müslüman genç ibadetini yapan genç demektir, alnı secdeli genç demektir. Nerede olursak olalım namazlarımızı asla ihmal etmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Sanatın İslam medeniyetinin en önemli unsurlarından birisi olduğunu dile getiren Erbaş, "Allah-u Teala o güzel isimlerini kullarının üzerinde de yaratmış. Bazı kullarına güzel ses vermiş, bazılarınıza sizin biraz sonra yapacağınız o rolleri yapma kabiliyeti vermiş, bazı kullarına güzel yazı yazma kabiliyeti vermiş, bazı kullarına ise güzel resim yapma kabiliyeti vermiş." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, devlet korumasındaki çocukların rol aldığı, "Hezarfen Ahmet Çelebi" adlı tiyatro sahnelendi.

Etkinliğe, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş da katıldı.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • ebubekir 4 ay önce Şikayet Et
    Eğer kastedilen Osmanlılar ise kitaba ehemmiyet vermeye başladığında atı alan Üsküdar'ı geçmişti. Matbaa ne zaman geldi, kaç kitap bastı, kim okudu? Hamasetten başka işimiz yok...
    Cevapla
  • Hani 4 ay önce Şikayet Et
    Kuran ayet ve yasaları dururken niçin halen batının kokuşmuş kanunlarını uygulamaya çalışıyoruz ki? (Örn ,İst .Sözleşmesi ve Kuranın hükümlerine aykırı 6284 kanunu.)
    Cevapla
  • manzara 4 ay önce Şikayet Et
    Kuranın öğüdü aklınızı kullanın düşünün araştırın emrini yerine getirdiğimizde dünyaya öncü olmuşuz. Kuranıı bırakıp said nursinin kitaplarını okuyarak sorgusuz sualsiz cennete gireceğine inan ezberci zihniyet arttı. Kuran okumaya aklımızı kullanmaya Allahın yarattığı herşey hakkında bilimsel araştırma yaparak yeniden bilim ve teknolojide öncü olarak dünyaya da öncülük edebiliriz.
    Cevapla
  • 6284 beka sorunudur 4 ay önce Şikayet Et
    Said Nursi nin kitaplarında zaten kuran ayetleri misallerle tefsir edilir. Risalei Nur, Kuranı daha iyi anlamaya yardımcı olur. Tezinizde tezatlık var, Risalei Nur u Kuran okuyan okur zaten.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş! Muhtemel 11'ler
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş