'Hakim, polislerle birlikte okul bastı' iddialarına ilişkin açıklama

Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, bazı yerel haber sitelerinde, yazılı ve görsel basın ile sosyal medya hesaplarında yer alan haberlerle ilgili açıklama yaptı.

'Hakim, polislerle birlikte okul bastı' iddialarına ilişkin açıklama
'Hakim, polislerle birlikte okul bastı' iddialarına ilişkin açıklama
GİRİŞ 05.01.2024 13:09 GÜNCELLEME 05.01.2024 13:09
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Akbulut, yaptığı yazılı açıklamada, Mardin İdare Mahkemesinde görev yapan bir hakimin öğretmen eşinin, kendisine hakaret eden öğrenciler hakkında şikayeti üzerine soruşturma başlatıldığını, yaşanan olay sonrasında şikayetçinin eşinin hakim sıfatıyla değil eşine destek olmak için okula gittiğini belirtti.

Soruşturmada görev alan polis memurlarının, öğretmen eşinin hakim olarak görev yaptığından dahi haberdar olmadığını ifade eden Akbulut, açıklamasında şunları kaydetti:

"Olayın yerel basına yansıması üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığımızın kimseye ayrıcalık ve imtiyaz tanınmayacağı, yalnızca yasal mevzuatın uygulanacağı yönündeki sözlü talimatına rağmen, kimlik tespitleri yapıldıktan sonra ailelerine teslim edilen çocuklarımızın, ısrarlı bir şekilde gözaltına alındıkları ve hakimin polislerle birlikte okula baskın yaptığı yönündeki tezvirat içeren haberler gerçek dışı, görev
yapmakta olan bir hakim meslektaşımız nezdinde yargıyı itibarsızlaştırma gayretinden öteye geçmeyen, herkesin malumu olan çarpık bir zihniyetin ürünüdür. Şikayet hakkı herkesin anayasal hakkıdır ve Cumhuriyet başsavcılıkları şikayetleri soruşturmakla görevlidir.

Gerçek dışı haberleri yaymak suretiyle kamuoyunda panik ve endişe yaratarak kamu düzenini bozanlar hakkında TCK'nin 217/A maddesine muhalefet suçundan soruşturma yapılacaktır. Hakkında soruşturma yürütülen çocuklar gözaltına alınmadığı gibi, henüz soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı tarafından çocuklarımızın ifadelerine dahi başvurulmamıştır. Soruşturma normal seyrinde devam edecek ve mevcut deliller çerçevesinde gereğine tevessül edilecektir."

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada da merkez Artuklu ilçesindeki Hacı Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulunda yaşandığı iddia edilen olayla ilgili idari soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

KAYNAK: AA
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • algı Profesörü 3 ay önce Şikayet Et
    SuudiArabistan vukuatinda olduğu gibi bu konudada korku filim uzmanı rolünde algı yönlendirme Profesörü olan uğur dündar' konsorsyum talebeleri, hedef belirleme ve algi yönlendirme methodolojisinden faydalanmışlar ve uygulamaya yeltenmis, sizce tessadüfi olabilir'mi, hiç sanmam !?
    Cevapla
  • ali 3 ay önce Şikayet Et
    Her kim olursa olsun Polis eşliğinde okula gidemez.. Okul idaresi gereğini yapacak polis gerekirse çağırır.. Hem ortaokuldaki çocuklara polis beden gitsin..12-13 yaşındaki çocuklar öğretmeni tartaklayabilir mi..
    Cevapla
  • SİBGATULLAH 3 ay önce Şikayet Et
    URA serseriler ÖĞRENCİLER DE kim oluyor da ÖĞRETMENİME HAKARET ve TEHDİTTE BULUNACAKLAR?Siz bunu sorgulamanız gerekirken tutmuşsunuz öğretmenimin eşi polislerle OKUL BASTI haberi yapıp nasıl BASAR diye YORUM YAPIYORSUNUZ.Benim ÖĞRETMENİM ÖZVERİ İLE öğrencilerine DİN,İMAN AHLAK,ALLAH CC.KİTAP,SAYGI nedir onları öğretirken sen kalk benim ÖĞRETMENİME HAKARET,TEHDİT ET siz asıl bunları bir
    Cevapla
  • Veli... 3 ay önce Şikayet Et
    Senin öğrenciler kim oluyor dediğin;geleceğin hakimi,savcısı, öğretmeni, cumhur reisi....Tehdit de okul idaresi uygun görürse okula polis çağırır zaten,polisin okula yönetimin bilgisi dışında baskın yapması öğrencilerin korumasına,adaletin zedelenmesine zemin hazırlayabilir.
    Cevapla
  • Osmanlı 3 ay önce Şikayet Et
    Abartma ya öğrenci lerin hepsi bunu yapmış olamaz senin URA serseri dir dediğin neresidir hem sanki senin olduğun yerde yurtta öğrenci lerin hepsi iyi mi sanki bir öğrenci kötüyse o Kendisi nin suçu herkes suçlu olamaz
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    bizde inandık
    Cevapla
  • BAMSI BEYREK 3 ay önce Şikayet Et
    Öğrenciler haddini bilecek yalnız adaletin herkes için aynı olması gerekir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!
Hamas'tan ateşkes açıklaması