Yeryüzü Doktorları Gazze'de hizmetlerini aralıksız sürdürüyor

Gazze’de yaklaşık 3 aydır devam eden saldırılar sonucunda 22 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti, 57 binden fazla kişi de yaralandı. Yeryüzü Doktorları altyapı ve sağlık sisteminin çöktüğü Gazze’de hizmetlerini aralıksız sürdürüyor.

Yeryüzü Doktorları Gazze'de hizmetlerini aralıksız sürdürüyor
Yeryüzü Doktorları Gazze'de hizmetlerini aralıksız sürdürüyor
GİRİŞ 05.01.2024 15:37 GÜNCELLEME 05.01.2024 15:37

Yıllardır devam eden abluka ve son saldırılar sebebiyle altyapısı çöken Gazze’de yaşam alanı kalmadı, sağlık hizmetleri çok kısıtlı bir şekilde devam ediyor. Yeryüzü Doktorları, 2000’li yılların başından beri Gazze’de desteklerini sürdürürken 2015 yılında ise profesyonel ve sürdürülebilir sağlık hizmeti vermeye başladı. 7 Ekim’den bu yana doktorlarının ve sağlık personellerinin gerçekleştirdiği acil yardım müdahaleleriyle Gazze halkının yanında olmaya çalışan ekip, şehrin kuzeyindeki Şifa ve Endonezya Hastanesinde başladığı çalışmalarını bugün Refah bölgesindeki Kuveyt Hastanesinde sürdürüyor.

Gazze’deki ekibin ve sağlık sisteminin ihtiyaçları doğrultusunda belirlenen medikal ve temel gıda malzemeleri Gazze’ye teslim edilmek üzere Mısır’da hazırlanıyor. Hazırlanan malzemeler, sınır bölgesinde görev alan Yeryüzü Doktoru Mohammed Ghaniem’in koordinesinde tedarik merkezinden hareket edecek yardım tırlarına yükleniyor. Refah sınır kapısından Gazze’ye geçiş yapan yardım tırları Yeryüzü Doktorları ekibi tarafından teslim alınıp Gazze halkına ulaştırılıyor.

Haftada 2000’den fazla insani yardım kolisi Kuveyt Hastanesi’ne gidiyor

Bölgedeki yıkımın büyümesi ve ihtiyacın giderek artması sebebiyle Yeryüzü Doktorları, Mısır’da hazırlanan yardım tırlarında yer alan 1500 temel gıda ve 500 medikal insani yardım kolisini Kuveyt Hastanesi’ndeki görevli ekibine ulaştırıyor. Bölgede kriz başladığı andan itibaren hem şehrin içinde hem deniz hem de kara yoluyla acil yardım çalışmalarını sürdüren dernek, eş zamanlı olarak Gazze kampanyası da yürütüyor.

Yeryüzü Doktorları, üç aydır aralıksız devam eden saha faaliyetleri kapsamında bu hafta; kutu anestezik, antibiyotik, steril gazlı bez, pamuk, yara merhemi, serum gibi tıbbi sarf malzemelerle birlikte su, süt, meyve suyu, peynir, konserve et, sebze, fasulye gibi gıda maddelerinden oluşan temel ihtiyaç malzemelerini Gazze’deki ekibe ulaştırıyor. Bugüne kadar Gazze’ye teslim edilen her bir tır ile 13 binden fazla insanın ihtiyacını karşılayan dernek hem hastanelerde hem de mobil ekipleriyle şehrin farklı noktalarında sağlık alanında destek veriyor. Sağlık hizmetlerinin yanında sıcak yemek ve gıda yardımlarını başta mülteci kampları olmak üzere ulaşabildiği bütün yerleşim alanlarında ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor. Bugüne kadar Gazze’de 110 binden fazla kişiye ulaşan Yeryüzü Doktorları hem bölge içinden hem sınır kapılarından yardım çalışmalarını yürütmeye devam edecek.

Furkan Uyar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Furkan Uyar

Editör Hakkında

1984 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesinin Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. 2004 yılında televizyon sektöründe çalışma hayatına başladı. 2012 yılında giriş yaptığı internet haber editörlüğüne Haber7.com'da devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik