İsrail'den algı operasyonu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı hakkındaki iddia asılsız çıktı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, İsrail'in sosyal medyadaki propaganda hesaplarından paylaşılan, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı siyah insanları överken bile ırkçılığını gizleyemiyor" iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

GİRİŞ 13.01.2024 23:56 GÜNCELLEME 14.01.2024 09:47
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İsrail propaganda hesaplarından paylaşılan bir ekran görüntüsü ile ilgili, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı siyah insanları överken bile ırkçılığını gizleyemiyor" iddiasının doğru olmadığı belirtildi.

İSRAİL'İN PROPAGANDA HESABI İSİM BENZERLİĞİNİ KULLANDI

Açıklamada, iddiaya konu ekran görüntüsündeki sosyal medya hesabının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak'a ait olmadığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı siyah insanları överken bile ırkçılığını gizleyemiyor' iddiası doğru değildir. İsrail propaganda hesaplarının bir sosyal medya kullanıcısının isim benzerliğini kullanarak manipülasyon yapmaya çalıştığı tespit edilmiştir. Ayrıca bahse konu hesaptan yapılan paylaşımın Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açtığı 'soykırım' davasına destek amacı taşıdığı, yazılan Arapça nottaki deyimin yanıltıcı bir biçimde 'ırkçılık' olarak nitelendirildiği belirlenmiştir. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    İsrail kavminin en çok lanetli kavim olduğunu, en cok peygamber katleden kavim olduğunu biliyoruz. Ha köpek havlaması,ha İsraillin iddiası... Hoştt der geceriz
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    arkadas yorumunda çok doğru söylemiş içimize sızan ecnebileri temizlemedikçe ülkemize huzur yok
    Cevapla
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    İçimizde ecnebi çok fazla. Ermeni rum ve yahudi kalıntısı çokça var. Bunlar temizlenmedikçe ülkemize huzur yok.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    biz bundan sonra yahudi düşmanıyız atamız abdul hamit han bunları avrupanın zulmünden kurtardı kabul etti başımıza bela oldunuz şimdi birdaha bu hataya düşmüyeceğiz ey yahudiler
    Cevapla
  • fevzi 3 ay önce Şikayet Et
    siyonistlere karşı ırkçıyım ve siyonistlere büyük kin besliyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı