Kuvvetli kar yağışı geliyor! AKOM İstanbul için saat verdi

Meteoroloji'den 7 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapılırken yağışların, Bolu Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce, Kastamonu ve Sakarya'da kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor. AKOM da İstanbul için saat verdi.

GİRİŞ 28.01.2024 11:48 GÜNCELLEME 28.01.2024 11:48
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu güney doğusu ile Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kıyı kesimlerde karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde, güney kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenen yağışların Bolu çevreleri ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu'nun kuzeyinin yüksekleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar yağışlar olması bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI:

Bolu çevreleri ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu'nun kuzeyinin yüksekleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar yağışı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SARI VE TURUNCU KODLA UYARI YAPILAN İLLER:

Bolu, Kastamonu, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce.

AKOM'DAN İSTANBUL'A KAR YAĞIŞI İÇİN SAAT UYARISI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi'nin (AKOM) yaptığı son meteorolojik değerlendirmeye göre, İstanbul genelinde aralıklarla devam eden yağışlar, bugün 15.00’de kuzey ve yüksek bölgelerde kara dönüşecek.

Karla karışık yağmur ve kar şeklinde başlayacak yağışların akşam saatlerinden (20.00) itibaren il genelinde kar yağışına dönüşmesi bekleniyor.

PAZARTESİ SABAHINA DİKKAT

Yağışların 15.00’den itibaren kuzey ve yüksek kesimlerde, 20.00 itibariyle de il genelinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

Olumsuz hava koşullarının 29 Ocak pazartesi sabah saatlerinde itibaren etkisini artırması, 30 Ocak Salı sabah saatlerine kadar fırtınayla birlikte yer yer kuvvetli yağışların gerçekleşmesi bekleniyor.

FIRTINAYLA ETKİSİNİ ARTIRACAK

Yağışlı havanın 29 Ocak pazartesi (05.00) sabah saatlerinde etkisini artırması beklenirken, fırtına şeklinde (30-60 km/s) esen rüzgarla birlikte yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor.

Yağışların bazı bölgelerde 3 ila 10 cm kar örtüsü oluşturabileceği öngörülüyor.

İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM, pazartesi yaşanması beklenen kar yağışı ve fırtına nedeniyle şehirde kara ve deniz ulaşımında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı İstanbullulara tedbirli olunması yönünde uyarı yaptı.

Yağışların salı öğlen saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi beklenirken sıcaklıkların 1 Şubat perşembe itibariyle mevsim normallerine yükselmesi bekleniyor.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Memo 2 ay önce Şikayet Et
    Arkadaşım adamlar tahmin diyorlar kesin demiyorlar ki , bu kadar mı dil bilginiz.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Bu tahminleri nerenizden uyduruyorsunuz merak ediyorum Aralık ayından bu ya kar geliyor diyorsunuz ne hikmetse hiç yağmadı insanları neden kandırıyorsunuz yoksa bizim bilmediğimiz başka İstanbul mu var, yalandan yere insanları kandırmayın!!
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    nereden alıyorsunuz bu tahminleri merak ediyorum,şuraya net yazıyorum bugünlerde kesinlikle İstanbul'da kar yok
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    istanbula yagmazzzz
    Cevapla
  • MisafirBalıkesirli 2 ay önce Şikayet Et
    Rabbım hayırlı bereketler versin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi