Kilise saldırganları kaçarken bakın ne yapmış? İşte katillerin son hali...

Sarıyer'deki kiliseye silahlı saldırı düzenleyen iki saldırganın kaçarken çöp konteynerine attıkları kıyafetler de bulundu.

Kilise saldırganları kaçarken bakın ne yapmış? İşte katillerin son hali...
Kilise saldırganları kaçarken bakın ne yapmış? İşte katillerin son hali...
GİRİŞ 31.01.2024 12:51 GÜNCELLEME 31.01.2024 12:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında düzenlenen silahlı saldırı 1 kişi hayatını kaybetmişti.. Olayın ardından İstanbul emniyeti saldırganların yakalanması için geniş çaplı araştırma başlattı. Saldırının perde arkasını aralayan detaylar ortaya çıktı.

İŞTE KİLİSE SALDIRGANLARININ YENİ FOTOĞRAFI

Saldırganların İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde çekilen fotoğrafları paylaşıldı.

Saldırının ardından kaçan iki saldırgan ve onlara yardım ettiği tespit edilen toplam 51 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştı. Saldırganların yakalanmasının ardından yapılan çalışmalarda, saldırıda kullanılan silahlara ait parçalar Belgrad Ormanı'nda bulunmuştu.

Polonya plakalı araç ise Beylikdüzü'nde plakaları sökülerek terk edilmiş halde bulundu. Olaydan sonra silahlarını Kemerburgaz'da atan saldırganların, araçla Beylikdüzü'ne kaçtıkları, aracın plakasını söküp bir sokakta bıraktıkları öğrenildi.

Daha sonra Güvercintepe'de saklandıkları adrese minibüsle giden 2 saldırgandan Rus uyruklu D.T.'nin tanınmamak için yanında taşıdığı tıraş makinesiyle sakalını kestiği fakat bu sakalları çöpe atamadan polis ekiplerince yakalandığı ortaya çıktı. Öte yandan şüphelilerin saldırıdan önceki dönemleriyle ilgili yapılan araştırmalarda ise şüphelilerin Bahçelievler'de bir Çin restoranında suşi ustası olarak çalıştıkları öğrenildi.

KAÇARKEN ATTIKLARI KIYAFETLERİ BULUNDU

Yapılan çalışmalar sonucunda saldırganların saldırı sırasında giydiği kıyafetlerini Canfes Sokak'ta bulunan bir çöp konteynerine atarak kaçtıkları tespit edildi.

Olay yeri inceleme ekipleri söz konusu sokakta yaptıkları araştırmada, çöp konteynerine atılmış kıyafetleri buldu. Bulunan kıyafetler incelenmek üzere muhafaza altına alındı.

KAYNAK: DHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 2
  • TERÖR 2 ay önce Şikayet Et
    Kimliği-ne yaptığı değil KİMİN için çalıştığı önemli.
    Cevapla
  • MİLLİ GÜVENLİK 2 ay önce Şikayet Et
    Güvenlik şirketleri, Restoran - Kafe çalışanları hiç mi poliste araştırılmıyor? Ucuz işçi , kaçak işçi başımızı yakıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi