MEB'den, ortaokul öğrencileri için 'uzay' temalı yarışma

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türkiye Uzay Ajansı (TUA) iş birliğinde ortaokul öğrencilerine yönelik 'uzay' temalı kompozisyon ve resim yarışmaları düzenlenecek.

MEB'den, ortaokul öğrencileri için 'uzay' temalı yarışma
MEB'den, ortaokul öğrencileri için 'uzay' temalı yarışma
GİRİŞ 07.02.2024 17:44 GÜNCELLEME 07.02.2024 17:44

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin uzayda gerçekleştirdiği faaliyetlere karşı öğrencilerin ilgisini artırmak, uzay araştırmaları ve teknolojilerine yönelik farkındalık oluşturmak için TUA ile iş birliği çerçevesinde farklı düzeylerde yarışmalar düzenlediklerini belirtti.

Tekin, "Bu kapsamda Bakanlığımıza bağlı ortaokullarımız arasında düzenlediğimiz ‘Sıradaki Astronot Ben Olmalıyım, O İş Bende’ konulu kompozisyon yarışması ve ilkokullarımız arasında gerçekleştireceğimiz ‘Türkiye’nin İlk Uzay Yolculuğu’ temalı resim yarışmasına ‘Uzay yarışında ben de varım’ diyen tüm öğrencilerimizin katılımını bekliyoruz. Güçlü iş birliklerinden ötürü Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır’a teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!