Çanakkale'de göçmenleri taşıyan bot battı: 5'i çocuk 21 kişi öldü

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinin 8 mil açığında alabora olup batan bottaki 5'içocuk 21 kaçak göçmenin cenazesine ulaşıldı. Kaçak göçmenlerden 2'si kendi imkanlarıyla kurtulurken, 2'si de Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

GİRİŞ 15.03.2024 14:11 GÜNCELLEME 15.03.2024 16:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Batan bottan denize düşüp boğularak can veren düzensiz göçmenlerin cesetleri Kıyı Emniyeti 9 ve Kıyı Emniyeti 1 romörkörleri tarafından çıkarıldı. Ayrıca Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait 5 dalgıç su altından, insanlı keşif uçağı "Otağ" da deniz üzerinden bölgede görüntü alıp, tarama yapıyor.

Eceabat açıklarında kıyıdan 8 mil uzata düzensiz göçmenleri taşıyan lastik bot alabora oldu. 5'i çocuk 21 kişi hayatını hayatını kaybetti. 4 kişi de sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Lastik bottaki düzensiz göçmenleri kurtarmak için Sahil Güvenlik ekipleri tarafından arama kurtarma çalışması başlatıldı. Çalışmalara, Kıyı Emniyeti, AFAD, Jandarma ve AKUT da destek veriyor.

Kurtarma çalışmaları sürerken, lastik botun battığı bölgeden kıyıya kadar olan alanda Sahil Güvenlik ekipleri dron ile havadan arama yapıyor. Batan bottan denize düşen göçmenleri Kıyı Emniyeti 9 ve Kıyı Emniyeti 1 romörkörleri ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait 5 dalgıç ise arama çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğünün orman yangınları ile mücadeledeki hava filosunun en önemli unsurlarından biri olan insanlı keşif uçağı Otağ da bölgede görüntü alıp tarama yapıyor.

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 2
  • hasan 1 ay önce Şikayet Et
    adam sınırını koruyor elini kolunu sallayan ülkeye giremez diyor Das efendi senin ülkenin sınırı var mı yok mu belli değillllllll
    Cevapla
  • Das 1 ay önce Şikayet Et
    Frontex in cani cehenneme botlari batiriyor mültecileri öldürüyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!