Hz. Muhammed'in (s.a.v) kutsal emanetleri Sakarya'da ziyarete açıldı

Sakarya'da ramazan ayı dolayısıyla "Mukaddes Emanetler" sergisi, izlenime sunuldu.

GİRİŞ 20.03.2024 21:57 GÜNCELLEME 21.03.2024 09:44
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Sakarya Büyükşehir Belediyesince iş insanı Erol Güzel'in katkısıyla Sakarya Sanat Galerisi'nde açılan sergide, Hz. Muhammed'in Sakal-ı ve Saç-ı Şerifleri, Kadem-i Şerif, Gubar-ı Şerif, Kisve-i Saadet, Hücre-i Saadet Örtüsü, kabir toprağı ile Kabe örtüleri yer alıyor.

Yağmura rağmen sergiye yoğun ilgi gösteren vatandaşlardan bazıları, Hücre-i Saadet Örtüsü'nü öperken gözyaşlarını tutamadı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, serginin açılışında yaptığı konuşmada, kutsal emanetlerin bugün şehre kadar geldiğini belirterek, "Allah, vesile olan Erol hocamızdan razı olsun. Bu konuda gayret gösteren çalışma arkadaşlarımı yürekten tebrik ediyorum. Sakarya'nın kalbinin, emanetler olduğu müddetçe burada atmasını temenni ediyorum." dedi.

İş insanı Güzel de burayı Hz. Muhammed'in ağırlandığı bir yer olarak gördüğünü dile getirerek, "Bu ziyaret, kalplerimizin ateşini, hardal tanesi kadar içimizdeki İslamiyet ateşini harlayacaksa inşallah kabul ve makbul olur." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yüce, kutsal emanetleri kente getiren Güzel'e çiçek takdim etti. Açılışta Kur'an-ı Kerim okundu, İl Müftüsü Mehmet Aşık tarafından dua edildi. Sergi, 22 Mart'a kadar 12.00-23.00 saatlerinde gezilebilecek.

 

 

 

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Ş. Atalay 1 ay önce Şikayet Et
    Kutsal olan sadece el-Kuddus olan Allah'tır.
    Cevapla
  • sivas sivas sivas 1 ay önce Şikayet Et
    kimse agaca tapmiyor. bu agaca kiymet veriyor.. altin gumus nasil kiymetliyse. bu semire agacida oyle kiymetli.. kimse bu agactan medet beklemiyor. koleksiyon gibi dusun..
    Cevapla
  • MŞA 1 ay önce Şikayet Et
    Müşrikler de putlara tapmıyorlardı ve yemez içmez olduklarını biliyorlardı.
    Cevapla
  • Abdullah 1 ay önce Şikayet Et
    Peygamberimiz (s.a.v) rıdvan biatinde bir ağaca yaslanıyordu. Hz. Ömer (r.a) halifeliği döneminde insanların o ağacı kutsal kabul ettiğini, parçalarını alıp sakladığını görünce gidip ağacı kesti. İnsanları da böyle cahiliye şirk amellerinden sakındırdı. Peygamberimiz (s.a.v) insanlar maddelere, elle tutulur şeylere tapmasın sadece Allah'a kulluk etsin diye gönderildi. O Semure ağacı işte
    Cevapla
  • Ankara'dan Hüseyin 1 ay önce Şikayet Et
    Allahümme Salli ala seyyidina MUHAMMED
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    iki cihan güneşi resullah efendimize selat-i selam olsun. milyarlarca salavat okuyup bagışlayalim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!