MSB kaynakları açıkladı... Türkiye'nin F-16 tedariğinde son durum

MSB kaynakları Türkiye'ye 40 F-16 Block 70 savaş uçağının satışı ve mevcut 79 adet F-16'nın modernizasyonu konusunda 'Süreç planlandığı şekilde devam ediyor' cevabını verdi.

GİRİŞ 09.05.2024 12:29 GÜNCELLEME 09.05.2024 17:40
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Son dakika haberine göre bakanlık kaynakları, ABD’den F-16 tedarikine ilişkin sorular üzerine de “Taslak Teklif ve Kabul Mektupları üzerinde ilgili birimlerimiz gerekli inceleme ve değerlendirmeleri yaparak muhataplarımıza ilettik. Süreç planlandığı şekilde devam ediyor” yanıtını verdi.

TÜRKİYE'YE F-16 SATIŞ SÜRECİ

ABD Dışişleri Bakanlığı, 26 Ocak'ta Türkiye'ye 40 F-16 Block 70 savaş uçağının satışı ve mevcut 79 adet F-16'nın modernizasyonu konusunda Kongreye resmi bildirimde bulunmuştu.

Dışişleri Bakanlığının, Kongreye gönderdiği resmi bildirimin ardından başlayan 15 günlük inceleme ve itiraz sürecinde sadece Kentucky Senatörü Rand Paul'ün Senatoya sunduğu itiraz gündeme gelmiş, yapılan oylamada itiraz talebi reddedilmişti. Böylece söz konusu tasarı, Senato Dış İlişkiler Komitesinden de geçerek Kongre sürecini tamamlamıştı.

ABD yönetimi, son olarak Türkiye'ye F-16 satışıyla ilgili kabul ve teklif mektuplarını Ankara'ya iletmişti.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 14
  • Kurt 1 hafta önce Şikayet Et
    Tayfunu verecekler mi!?
    Cevapla
  • Kartal 1 hafta önce Şikayet Et
    Daha önce yapılmış gibi bu tedarik edilecek uçakları TUSAŞ tesislerinde yapılsa olmaz mı!? Bunun için müzakereler yapılmalı ve çok kısa zamanda somut netice elde edilip üretime geçilmelidir. Geç kalındıkça yol almak zorlaşır. Sonra Kaan jetimizin test uçuşlarından elde edilen verilerle yeniden kurgulanacak uçağında hızlıca seri üretimine geçmeli. Yerli jet motorları içinde gece gündüz .
    Cevapla
  • abuzittin karadağ 1 hafta önce Şikayet Et
    f35 parası verildiği halde dışlandık, kimsenin istemediği eskileri alıyoruz diye övünüyoruz, hani uçak yapmıştık, yerlisine parayı verelim, yazıklar olsun.
    Cevapla
  • Hakkı hakyemez 1 hafta önce Şikayet Et
    Aferin abuzittin herşeyi de biliyon
    Cevapla
  • Kenan dk 1 hafta önce Şikayet Et
    Evet bir uçak yapmak heleki sıfırdan başlamak en az 20 yıl alır bu yaptım oldu denecek birşey değil ve başarmak çık zor dusunku f35 yapan firma bile yüzlerce teknik sorunla karsilasiyor o kadar devasa üretim üssü ve bilgi birikimi hatta tecrübe sahibi bir şirket. Uçak yapmak çok zor ama umarım başarırız . Başlamak bitirmenin yarışı derler bunda unutmayalım bizim kendi ucagimizi inyabancc
    Cevapla
  • Erman 1 hafta önce Şikayet Et
    Biraz okuyup, araştırın! Cahillik kötü birşey.
    Cevapla
  • Levent TANERİ 1 hafta önce Şikayet Et
    Yunanistan yine heyecanlanmaya başladı olan biten bir sey yok vasıfsız adamlar iyi DURUMU kötuye cevirmek icin kurtlaniyorlar bütün amaç miçotakis seyahatini engelleme nasıl yaparız bunun peşinde enerji bakanı yunanistanin dileği yerine getirildi ikinci bir hat yok ülkede şimdi yeni yuksek gerilim hattı çekiliyor daha ne OLACAK enerjini karslayalim dedik
    Cevapla
  • Mustafa 1 hafta önce Şikayet Et
    Insallah yakinda kaan savas uçağımızı seri üretime geçiririz kimseyede minnetimiz kalmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Derbi bitti olaylar bitmedi! RAMS Park yine karıştı
MSB açıkladı: İran, Türkiye'den talep etti! Akıncı İHA görevlendirildi