Seramik sanatçılarındanAlmanya'ya boykot

Seramik sanatçısı Aslı Yılmaz, Almanya'nın Krefeld kentinde başlayan Türk seramik sergisinin açılışına katılmadı. Vize engelini protesto eden diğer sanatçılar da sergiye gitmedi.

Seramik sanatçılarındanAlmanya'ya boykot
Seramik sanatçılarındanAlmanya'ya boykot
GİRİŞ 16.03.2010 00:55 GÜNCELLEME 16.03.2010 00:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Krefeld Belediyesi'nin büyük emek sarf ettiği sergiye sanatçıların katılımı diplomatik engeller yüzünden sınırlı kaldı. Türk seramik sanatçısı Aslı Yılmaz'a vize engeli çıkartılmasını protesto eden diğer sanatçı arkadaşı da sergiye katılmadı. Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nin davetli olduğu halde vize vermediği Aslı Yılmaz, Krefeld belediye başkanının araya girip vize sorununun aşılmasına rağmen sergiye katılmayı reddetmişti.

Serginin kuratörlüğünü yapan Sanat Tarihçisi Ingo Nitzsche, sanata sınır getirilmemesi gerektiğini vurgulayarak "Bu tür sınırlamalar sanatçıya ve sanata saygısızlıktır." dedi.

Krefeld Linn Müzesi'nde 4 Temmuz'a kadar devam edecek olan sergide Türkiye'den iki yüzü aşkın eser sanat severlere tanıtılacak. Linn Müzesi'nde geniş bir alana kurulan serginin açılışına Krefeld Belediye Başkanı Frank Meyer, Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel, Linn Müzesi Genel Müdürü Dr. Christopf Reichmann ve çok sayıda davetli katıldı.

(CİHAN)

YORUMLAR 1
  • Yusuf Yıldırım 14 yıl önce Şikayet Et
    ADOLFUN TORUNLARI..!. Keşke herkes böyle duyarlı olsa da bu nazi artıkları haddini bilse..!! Berlin duvarı yıkıldığında Berlin Yabancılar dairesindeki komser arkadaşım davet etmişti beni yıllarca bu ülkede bulunmanın ve kendi isteğimle geri döndüğümün verdiği rahatlıkla İstanbul konsolosluğuna gittiğimde Banka cüzdanım ,evlenme cüzdanım, tapularım, araba ruhsatım bütün bunların noterden tastikli fotokopileriyle beraber gelmemi istediklerinde sinirden tepem attı ve görevli kıza - Ben almanyayı satın almıyorum diyerek kalktım..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Canlı yayında imzaladı! Maduro'dan Türkiye duyurusu: Erdoğan'a selamımı iletiyorum
Süper Lig'de bir olay daha! Başkan sahaya indi