Yunus Emre Enstitüsü'nden Pakistan’da çok önemli iş birliği

Yunus Emre Enstitüsü, yurt dışında 60’tan fazla ülkede bulunan temsilcilikleri aracılığıyla Cumhuriyet’in 100. yılında Türk kültürünü dünyada yaygınlaştırmaya yönelik önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Yunus Emre Enstitüsü'nden Pakistan’da çok önemli iş birliği
Yunus Emre Enstitüsü'nden Pakistan’da çok önemli iş birliği
GİRİŞ 05.09.2023 12:14 GÜNCELLEME 05.09.2023 12:17

T.C. İslamabad Büyükelçiliğinin himayelerinde, Lahor Yunus Emre Enstitüsü ile Pakistan’ın önde gelen kurumları arasında yer alan ve dünyada üniversiteler sıralamasında 321.sırada bulunan Kaid-i Azam Üniversitesi arasında Türkçe öğretimi faaliyetlerinin düzenlenmesi ile Türk kültürünün tanıtımının yapılması hususları başta olmak üzere kültürel diplomasi ve bilim diplomasisi gibi çeşitli diplomasi eksenlerini kapsayan iş birliği protokolü imzalandı.

Üniversitenin ev sahipliğinde gerçekleştirilen imza törenine Pakistan’ın Kültür Bakanı Syed Jamal Shah, Pakistan’ın Eğitim Bakanı Madad Ali Sindhi, Kaid-i Azam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niaz Ahmed Akhtar, Pakistan’ın üst düzey yetkilileri, T.C. İslamabad Büyükelçisi Prof. Dr. Mehmet Paçacı ve Lahor Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Prof. Dr. Halil Toker iştirak etti.

İmza töreni kapsamında Türkiye-Pakistan dostluğunun gelecek nesle aktarılması amacıyla hayata geçirilecek olan projenin tanıtım toplantısında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü münasebetiyle Lahor Yunus Emre Enstitüsü ve Kaid-i Azam Üniversitesi arasında iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin geçmişini ve bugününü mercek altına alacak konferans ve seminer dizisinin başlatılması yönünde görüş birliğine varıldı.

Toplantıda, Pakistan’ın Kültür Bakanı Syed Jamal Shah ve Pakistan’ın Eğitim Bakanı Madad Ali Sindhi tarafından iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin önemine dair konuşmalar gerçekleştirildi.

Lahor Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Prof. Dr. Halil Toker akdedilen iş birliği protokolüne ilişkin “Toplantıya Pakistan tarafından çok sayıda üst düzey katılımın olması Pakistanlıların Türkiye’ye karşı besledikleri derin kardeşlik ve dostluk hislerinin göstergesidir. Yine bu toplantı, Enstitümüzün Pakistan’da gerçekleştirdiği faaliyetlerin müspet etkisinin, ülkede muhataplarında uyandırdığı güven ve takdir duygularının da bir yansımasıdır.” ifadelerini kullandı.

Koordinatör Prof. Dr. Halil Toker, “Enstitümüz ile Kaid-i Azam Üniversitesi arasında imzalanan iş birliği protokolü, iki ülke arasındaki kültürel ve bilimsel faaliyetlere ortak zemin hazırlama yönünde önemli bir adım oldu.” değerlendirmelerinde bulundu.

Yunus Emre Enstitüsü, temsilcilikleri marifetiyle dünyanın farklı coğrafyalarında 300’e yakın saygın kurumla gerçekleştirdiği iş birlikleri kapsamında Türkçe öğretimi faaliyetlerinin düzenlenmesi, Türkoloji bölümlerine destek olunması, Türkçenin seçmeli yabancı dil dersi olarak müfredatlarda yer alması, Türkiye’nin sahip olduğu zengin kültürel mirasın geniş bir yelpazede tanıtımının yapılması ve yaygınlaştırılmasına yönelik çok sayıda faaliyet ve projeyi hayata geçirdi.

 

Furkan Uyar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Furkan Uyar

Editör Hakkında

1984 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesinin Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. 2004 yılında televizyon sektöründe çalışma hayatına başladı. 2012 yılında giriş yaptığı internet haber editörlüğüne Haber7.com'da devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik