Alabalığın zirvedeki yolculuğu Topraktan Sofraya'da

Tohumdan hasada, tarladan tezgâha Türkiye tarımının gücü ‘Topraktan Sofraya’ ile Ülke TV ekranlarında izleyicisiyle buluşuyor.

Alabalığın zirvedeki yolculuğu Topraktan Sofraya'da
Alabalığın zirvedeki yolculuğu Topraktan Sofraya'da
GİRİŞ 02.12.2022 11:46 GÜNCELLEME 02.12.2022 11:46

Topraktan Sofraya bu hafta Kırklareli Istranca olarak bilinen nam-ı diğer Yıldız Dağlarından izleyici karşısına çıkacak.

Topraktan Sofraya, sofralara gelen besinlerin yolculuğunu Ülke TV ekranlarına taşıyor. Zeynep Tor bu hafta Kırklareli Yıldız Dağı eteklerinden evlere konuk olacak. Topraktan Sofraya ekibi ilk olarak tarımla uğraşan üreticileri ve Kırklareli’nin verimli topraklarını ziyaret etti. Tarlada üreticilerin gözü gibi baktığı, dalında sıralı bir şekilde dizilmiş çeri domatesler damaklara hitap ettiği kadar gözlere de hitap etti. Zeynep Tor’un bir sonraki durağı armut bahçesi oldu. Armut üreticileri ile muhabbet eden Tor, olgunlaşmış armutların dokununca dalından ele gelmesine şaşırdı. Topraktan Sofraya ekibi silajlık mısır bahçesini de es geçmedi. Zeynep Tor, silajlık mısırın hayvanları besleyen en iyi yemlerden biri olduğunu ve Türkiye’de üretiminin arttığını aktardı. 

Topraktan Sofraya ekibi gezinin devamında Alabalık üretim tesisini ziyaret etti. 400 binin üzerinde balığın yetiştirildiği çiftlikte Zeynep Tor, alabalığın sofraya gelinceye kadar geçirdiği aşamaları yerinde inceledi. Alabalığın bulunduğu ortamın rengini aldığını belirten Tor, kolları sıvadı ve yetişkin balıkları restoranlara uğurlamak üzere küçük alabalıklardan ayırdı.  

Daha iyi şartlarda üretim yapan üreticilerden, daha sağlıklı ürünler tüketen topluma giden yolu öğrenmeye, keşfetmeye ve anlamaya çalışan program Topraktan Sofraya, Zeynep Tor’un sunumuyla her Pazar 18:00’de Ülke TV’de.

Furkan Uyar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Furkan Uyar

Editör Hakkında

1984 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesinin Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. 2004 yılında televizyon sektöründe çalışma hayatına başladı. 2012 yılında giriş yaptığı internet haber editörlüğüne Haber7.com'da devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"