Dünyanın Tadı, birçok kültürün bir arada yaşadığı hoşgörü şehri Mardin'de

Türk ve dünya mutfağının birbirinden farklı lezzetlerini ekranlara taşıyan Dünyanın Tadı, bu hafta tarihi dokusu, kendine has gelenekleri ve yöresel lezzetleriyle Anadolu'ya renk katan Mardin'den evlere konuk oluyor.

Dünyanın Tadı, birçok kültürün bir arada yaşadığı hoşgörü şehri Mardin'de
Dünyanın Tadı, birçok kültürün bir arada yaşadığı hoşgörü şehri Mardin'de
GİRİŞ 10.11.2023 17:31 GÜNCELLEME 10.11.2023 17:31

Dünyanın Tadı,  farklı lezzetleri keşfetmeye devam ediyor. Lezzet keşfinin bu haftaki durağı tarihi güzellikleri, eşsiz mutfağıyla Mardin oldu. Lezzet keşfine Mardin'in dünyaca ünlü taş evlerinden başlayan Dünyanın Tadı, tarihi bir konağa misafir oldu. Taşlardan yapılan konağın hikayesini ev sahibinden dinleyen Yasin Esirgenç, konağın görkemine hayran kaldı.  Konağa ait özel lezzetleri tatmak için sabırsızlanan Esirgenç, Mardin'in meşhur kaburga dolmasının yapımına eşlik etti ve tarifine yönelik tüyoları almayı da ihmal etmedi. Daha sonra erik ve kuzu etinin bir arada piştiği alluciye yemeğinin yapımını öğrendi. Sonrasında Mardin'de haşlanmışına kitel, kızarmışına irok denilen içli köftenin ve etli ekmeğin yapımına eşlik eden Dünyanın Tadı, tüm bu lezzetleri izleyenleri için tattı. 

Son olarak yumurta, pekmez, un, tereyağı, ceviz ve tarçından yapılan pekmezli omlet yapımını öğrendi. Mardin usulü kış kahvaltısı olarak geçen enerji deposu pekmezli omleti duyunca kulaklarına inanamayan Esirgenç, omletin tadına baktığında aldığı lezzetin verdiği mutluluğu gizleyemedi.

Yasin Esirgenç’in sunumuyla ‘’Dünyanın Tadı’’, birbirinden farklı lezzetler ve tariflerle her Cumartesi saat 17.00’de Kanal 7’de…

Program Adı        : DÜNYANIN TADI

Yayın Tarihi          : 11 Kasım 2023, Cumartesi

Yayın Saati           : 17:00

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...